CHP'den Yavuz Ağıralioğlu'nun çıkışına ilk yorum: İçimizdeki el bombasıydı
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun dün Meclis'te yapmış olduğu çıkışın yankıları devam ederken CHP'den konuya ilişkin ilk yorum geldi. Parti kurmayları tarafından yapılan yorumda 'İçimizdeki el bombasıydı, dün pimini çektiler' ifadesini kullanıldı.
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP arasındaki pazarlığı eleştirdi.
''BİZE PUSU KURULDU''
''Masada bize pusu kuruldu'' diyen Yavuz Ağıralioğlu, ''Güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sistem diye yola çıkıp; güçlendirilmiş, iyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeli memlekete umut olarak sunulmuş oldu. HDP, Türk demokrasisinin şantajcısına dönüşmüştür. Dönüp Cumhur İttifakı'na ve Millet İttifakı'na 'bize mahkumsunuz' diye parmak sallamak, bu 50 artı 1 sisteminin onlara sunduğu imkanı şımarıkça kullanma hevesidir.'' ifadelerini kullandı.
''TERÖRÜN GÖLGESİNDE OLMAYIZ''
HDP'nin dahil olduğu denklemde olmayacaklarını belirten Yavuz Ağıralioğlu, ''Adaylık süreci içerisinde cumhurbaşkanlığı makamının HDP gölgesinde kalmasını makbul bulmuyorum. Türk milletinin şerefli bir evladı olarak söylüyorum ki HDP'nin dahil olduğu bir denklemde, terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Biz terörü, memleketin en şerefli makamlarının seçileceği iklimlerin içerisinde bir pazarlık vesilesi yapmayız" değerlendirmesinde bulundu.
''İÇİMİZDEKİ EL BOMBASIYDI''
Peki CHP, Yavuz Ağıralioğlu'nun bu çıkışına ne yanıt verdi? CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova son kulis bilgilerini paylaştı. Dicle Canova'nın açıklamaları şu şekilde;
''CHP, ittifak zedelenmez diyor ama tepki var. Ama konuştuğumuz bir parti kurmayı 'İçimizdeki el bombasıydı, dün pimini çektiler' ifadesini kullandı. Yani beklenen bir çıkıştı demeye gelindi. 'Dün çektiler ama bizim İYİ Parti ile birlikteliğimiz çok güçlü. Bekledikleri tahribatı yaratmaz.' deniliyor. Mehmet Ali Çelebi gibi gördüklerini belirtip, 'Görevini yaptıktan sonra ayrılır, aslına rücu eder' mesajı verildi. CHP'li kurmay, 'Biz Yavuz Ağıralioğlu hariç tüm İYİ Parti grubunun imzasını alarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık dilekçesini YSK'ya sunduk. Partisi ile ayrıştı, zaten milletvekili adayı da olmadı. Bu nedenle onu İYİ Parti'yi dinlediğimiz bir kulakla dinlemiyoruz''
İHRAÇ EDİLİR Mİ?
'Yavuz Ağıralioğlu, ihraç edilir mi?' sorusunu da yanıtlayan Dicle Canova, ''Parti içinde Yavuz Ağıralioğlu'nun beyanları konusunda özel bir gündemimiz yok.' ifadesi kullanıldı. Yani ihraç mekanizmasının çalıştırılması da anladığım kadarıyla şu aşamada söz konusu görünmüyor. 'Özel bir gündemimiz yok' ifadesinden bu mesaj verilmiş oldu. İYİ Parti'nin bu meseleyi büyütmemek, çok fazla konuşmamak ve gündemden bir an önce çıkmasını sağlamak gibi bir politika izleyeceği kanısına vardım.''