Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'den üyelerine 'aday olacaklar istifa etsin' genelgesi! 26 Aralık'a kadar süre verildi

CHP'den üyelerine 'aday olacaklar istifa etsin' genelgesi! 26 Aralık'a kadar süre verildi

CHP yönetimi, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelge ile 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen yöneticilerine mevcut görevlerinden istifa etmeleri için 26 Aralık'a kadar süre verdiğini bildirdi. Diğer yandan genelge kapsamından belediye başkanlarının ayrı tutulması 'Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık yolunun kapandığı' şeklinde yorumlara sebep oldu.

Gündem

23.01.2024, 20:06

CHP yönetiminin il ve ilçe başkanlıklarına yeni bir genelge gönderdiği bildirildi. Söz konusu genelgede 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenlerin 26 Şubat'a kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiği bildirildi.

Açılmasına gerek yok demişti: Muhafazakar seçmene şirin görünmek isteyen İmamoğlu... Haberi Görüntüle

CHP SEÇİM SÜRECİNE GİRDİ  

Fakat söz konusu genelge kapsamından belediye başkanları dışarıda tutuldu. Diğer yandan belediye başkanlarının milletvekili adayı olmak istemelerine karşı kesin bir yasak olmadığı belirtilirken bunun için Kemal Kılıçdaroğlu'ndan onay almaları gerektiği bildirildi. 

İstanbul'da oy verme saat kaçta başlayacak, ne zaman bitecek? İzmir,... Haberi Görüntüle

BELEDİYE BAŞKANLARI GENELGE DIŞINDA BIRAKILDI 

Belediye başkan ve meclis üyeleri için istifa süreci, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre işletilecek.

CHP yönetimi tarafından yapılan toplantıda, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin adaylığı ve istifa takvimi de görüşüldü. Fakat belediye başkanlarının çok önemli istisnalar dışında aday olmasına müsaade edilmeyeceğine dikkat çekildi. 

Deprem bölgesine 500 milyon Euro! Bakan Şimşek duyurdu: Afetin yaralarını... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU, YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NU ELEMEYE ÇALIŞIYOR 

MYK toplantısından çıkan eğilim doğrultusunda, belediye başkanları çok özel istisnalar dışında aday gösterilmeyecek.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olmak için kolları sıvarken parti içinde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gibi rakiplerini elemek için böyle bir karar alındığı konuşuluyor. 

Kılıçdaroğlu'nun 'görev sürenizi tamamlayın' talimatı verdiği konuşulurken bu kapsamda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın da adaylık yolunun kapandığı belirtildi. 

Eylem Tok ile katil oğlu Timur Cihantimur'un kaza anından yeni... Haberi Görüntüle

BAZI İSTİSNALAR BULUNUYOR 

Diğer yandan kulislerde belediye başkanlarının hangi koşullarda aday olabileceği şu sözlerle ifade ediliyor: 

İlkesel olarak belediye başkan veya meclis üyelerinin istifa etmemesi isteniyor. Ama yerelde çok özel durumlar olabiliyor. Mesela bir belediye meclis üyesi öyle parlıyor ki, bu kişi sayesinde ilk kez oradan milletvekili çıkarabiliriz. Veya belediye meclisinde CHP çoğunluktaysa ve belediye başkanının istifası halinde yine CHP’li bir isim seçilebiliyorsa ve bu başkan partinin oyunu çok artırır diye düşünülüyorsa, bu durumda aday gösterilebiliyor. Ama bu da çok istisnai hallerde başvurulacak bir durum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading