Yandex Metrica

CHP'den skandal karar! Kur'an okunmasına karşı çıktı

CHP'den skandal karar! Kur'an okunmasına karşı çıktı

Meclis'te Kur'an-ı Kerim okunmasından rahatsız olan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Burası Kur'an-ı Kerim okunacak yer değil" dedi.

Gündem

23.01.2024, 17:51

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde TBMM'yi hedef alması sonucu bazı yerlerde yapı değişikliğine gidildi. Yapılan değişiklik sonrası Meclis'in kütüphanesinde Kur'an-ı Kerim okuma yeri ve Diyanet İşleri'nin kitaplarının sergilenmesi için bir alanın bulunması CHP'yi rahatsız etti.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kur'an-ı Kerim okuma yeri, dini sohbetler ve Dinayet İşleri'nin kitapları için sergileme alanı bulunmasına karşı çıktı. Beko, "Meclis Kur'an okuma yeri değildir" diyerek skandal bir çıkışa imza attı.

"BUNUN YERİ MECLİS DEĞİL"

Gazeteci Cengiz Aledemir'e açıklama yapan CHP'li Beko, şöyle konuştu:

"Dini işlerle ilgili mekanların yeri Meclis değildir. Eğer insanlar dini ihtiyaçlarını gidermek istiyorlarsa Meclis'e çok yakın bir mesafede olan, Kocatepe Camii'nin altında yer alan Kur'an okuma ve dinlenme salonlarının bulunduğu Diyanet İşleri'ne bağlı büyük bir mekana dikkat çekmek isterim. Dini inançları yapmanın yeri ayrıdır siyasetin ayrı. Böyle davranışlar İslami inançlara zarar vermektedir."


Loading