Yandex Metrica

CHP'den Alevi vatandaşlara karşı ikiyüzlülük! Düzenlemeye karşı çıktılar

CHP'den Alevi vatandaşlara karşı ikiyüzlülük! Düzenlemeye karşı çıktılar

Yıllardır Alevi vatandaşlar üzerinde oy kapma telaşına düzen CHP, cemevlerinin su ve elektirik faturalarının devlet tarafından karşılanmasını da içeren kanun teklifine Anayasa ve laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıktı. CHP'nin bu ikiyüzlü tutumu büyük tepki çekti.

Gündem

23.01.2024, 19:58

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk toplumunda önemli bir değer olan Alevi vatandaşlara yönelik kapsamlı bir yasa hazırlığına girişti. 

Sinan Engin Beyaz Futbol'dan ayrıldı mı, neden? Sinan Engin TV8,5'a mı geçiyor? Sinan Engin Beyaz Futbol'dan ayrıldı mı, neden? Sinan Engin TV8,5'a... Haberi Görüntüle

TBMM'DE GÖRÜŞÜLECEK

Söz konusu yasa kapsamında Alevi vatandaşların ibadetini gerçekleştirdiği cemevlerinin giderlerinin devlet tarafından karşılanacak. Öte yandan yer tahsisi ve din adamı istihdamı da yine Kültür Bakanlığı bünyesinde kurulacak yapının bütçesinden karşılanacak.

Alevi vatandaşlara yönelik bu düzenlemeyi de içeren torba kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün görüşülecek.

Suphiye Orancı'nın arkadaşından olay iddia: Dilara'nın babası Yeşilçam artistiydi! Futbolcu detayına dikkat Suphiye Orancı'nın arkadaşından olay iddia: Dilara'nın babası Yeşilçam artistiydi! Futbolcu... Haberi Görüntüle

CHP'DEN YİNE İKİYÜZLÜ TUTUM

Hazırlıkları tamamlanan yeni adımlara, yıllardır Alevi vatandaşlar üzerinden oy pazarlığına girişen CHP karşı çıktı. 

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede atılacak adımların Anayasa'ya uygun olmadığını iddia etti.

Kaboğlu Söz konusu teklifin Anayasa'nın 2, 10, 24, 90 ve 136'ncı maddelerine aykırı olduğunu vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading