Yandex Metrica

CHP'de işler yine karıştı! Kılıçdaroğlu EGO'lar için 'borç alınmadı' derken Yavaş 'alındı' dedi

CHP'de işler yine karıştı! Kılıçdaroğlu EGO'lar için 'borç alınmadı' derken Yavaş 'alındı' dedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Sayıştay raporundaki faiz oranlarına dikkat çekerek, ABB'nin kredi kullanıp kullanmadığını sordu.

Gündem

23.01.2024, 18:29

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan yaptığı konuşmada dikkat çeken bir iddiaya değindi.

Ilıkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni otobüslerin teslim töreninde yaptığı konuşmaya değinerek, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki "Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, '4 milyar lira borç ödedim hiç borç almadım' dedi. Demek ki borç almadan da otobüs alabiliyorsunuz . Demek ki borç almadan da borçları ödeyerek de bir kenti yönetebiliyorsunuz. Yönettiğiniz kentte hesap verebiliyorsunuz' diye de beyanı devam ediyor. Bu belediyecilikte borç, borçlanma, borçlandırma, kredi çekme, kredilendirme bunlar makul işlerdir zaten. Biz bu borcu niye alırız? Yatırım yapmak için alabilirsiniz. Mal almak için alabilirsiniz.  Vatandaş ne yapıyor ? Kredi kartlarını ödeyebilmek için bazen kredi çekiyor. Borç ödemek için bile borç alabiliyorsunuz ki onunla ilgili de biz burada karar almıştık. Geçmiş borçların yapılandırılması ile ilgili de." dedi.

'Ekmek askı'da! Alman giyim firması Zara'ya özendi: Yeni sezon tanıtımında ekmeklerden yapılmış askılar kullanıldı 'Ekmek askı'da! Alman giyim firması Zara'ya özendi: Yeni sezon tanıtımında... Haberi Görüntüle

"KILIÇDAROĞLU DOĞRU BİLGİLENDİRİLMEMİŞ"

"Şimdi bu EGO otobüsleri ile ilgili borç veya kredi kullanmadı mı bu belediye?" diye soran Ilıkan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Özellikle Cumhuriyet Halk Partisindeki arkadaşlarıma sormak istiyorum. Genel Başkanınızın beyanında, kamuoyuna doğru bilgiden bahsediyor. Demek ki kendisi doğru bilgilendirilmemiş. Buradan bu çıkıyor. Borç kullandırmadım. Sürekli Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eylül ekime ayına kadar orada burada, televizyonlarda hani ben borç kullanmadım kredi kullanmadım Allah'ta nasip etmesin diye sürekli bir Cenab-ı Allah'ın ismiyle biz tevhit amaçlı, birlik amaçlı kullanırız. Ama bu Meclis'te hep Allah nasip etmesin, Allah size muhtaç etmesin gibi hep olumsuzluklarda kullanılıyor. Böyle bir beyanlarından sonra insanlarda da böyle bir borç kullanmıyor diye bir algı oluşuyor. "

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

SAYIŞTAY RAPORUNDA DİKKAT ÇEKEN FAİZ ORANI

Ilıkan, konuşmasının sonunda Sayıştay raporunda faiz oranlarıyla ilgili dikkatini çeken bir detayı paylaşarak "Sayıştay'da diyor ki, 9. bulgu da 2020 yılında imzalanan 352. Milyon TL'lik kredi sözleşmesinde binaen 64 Milyon faiz giderinden bahsediyor. Bir kredi sözleşmesi imzanlanmış, bir faiz gideri oluşmuş. Bu ayıp değil, kimse yanlış anlamasın beni. Sadece borç vermiyorlar diye dövünüp ondan sonra bu borcu da kullanmıyorum diye övünüldüğü için bu konuya dikkat çekiyoruz. Bu konuya da bir açıklık getirirseniz seviniriz. Böyle bir kredi var mı? Kullanıldı mı ? Bundan dolayı bir faiz gideri ödüyor muyuz ? Yoksa Belediye Başkanını da mı yanıltıyorlar? Yoksa Belediye Başkanı sadece algı yönetimi amaçlı bu kavramları sürekli kullandığı için mi Sayın Genel Başkanınızı yanıltıyor? Cevap verirseniz sevinirim." ifadelerini kullandı.

Teleferik kazasında mahsur kaldılar! Kurtarma ekipleri 'manzaranın tadını çıkarın' diye gençleri sakinleştirdi! Teleferik kazasında mahsur kaldılar! Kurtarma ekipleri 'manzaranın tadını çıkarın' diye... Haberi Görüntüle

"MANSUR BAŞKAN BELİRTTİ"

ABB Meclisi CHP Grup Başkanı Yaşar Neslihanoğlu, Ilıkan'ın iddialarıyla ilgili "Mansur Yavaş'ın konuşmasını dinlediyseniz orada otobüslerle ilgili ilk olarak 5 milyon 400 bin kusur Euro'luk kredi kullandığını söyledi. Yani bunu Mansur başkanımız, genel başkanımızdan önceki konuşmasında o ana kadar hiç kredi kullanılmadığını, 4 milyar civarında eski borç ödendiğini ve 5 milyon 400 bin kusur Euro'luk krediyi de, ilk kez otobüsler için kredi sözleşmesi yaptığını söyledi. Ama genel başkanımız Mansur başkanın konuşmalarını dinlerken ona istinaden o kısmı atlamış. Orada ilk kez otobüsler için kredi kullanıldığını söyledi Mansur başkan. Konuşmasında var." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading