Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'de il yönetimi ile genel merkez arasında 'Başkan kim?' kavgası! Veto partide tansiyonu yükseltti 

CHP'de il yönetimi ile genel merkez arasında 'Başkan kim?' kavgası! Veto partide tansiyonu yükseltti 

Çanakkale’de CHP İl Başkanı Metin Ümit Oral’ın milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmesiyle birlikte il yönetimi ile genel merkez arasında Başkan kim? kavgası çıktı. İl yönetiminin genel merkeze başkanlık için parti sekreteri Doğan Ateş’in ismini verdiği ancak Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in Ateş’in başkanlığına sıcak bakmayarak parti eğitim sekreteri Sabiha Güler Koçer’in ismini belirlediği iddia edildi. CHP İl Yönetimi Koçer’in başkanlığı konusunda bir yazı almadıklarını ifade ederken, genel merkez tarafından kısa bir süre sonra Sabiha Güler Koçer’in başkan seçildiğine dair yazı yayımlandı. 

Gündem

23.01.2024, 20:19

Çanakkale'de CHP İl Başkanı Metin Ümit Oral'ın milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından yerine hangi ismin  geçeceği 
parti ile genel merkez arasında gerilime neden oldu. 

(Fotoğraftakiler soldan sağa: CHP eski İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP İl Sekreteri Doğan Ateş, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar)

2024 Polatlı'da iftar çadırı kurulacak mı? Polatlı'da iftar çadırı nerede?... Haberi Görüntüle

KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMEYİ BEKLİYORDU 

Seçilmesi için adı genel merkeze iletilen Doğan Ateş, dün İzmir'de düzenlenen Roman buluşmasına eski il başkanı Metin Ümit Ural ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ile katıldı. Ateş, bu organizasyonda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi bekliyordu. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar'ın bu organizasyonda çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaşması Doğan Ateş'in başkanlığına kesin gözüyle bakılmasına neden oldu. 

(Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan -sol 1- , CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek -sol 3-, CHP eski İl Başkanı Metin Ümit Ural -sol 5-)

2024 YDS-1 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? YDS-1 sonuçları ne zaman... Haberi Görüntüle

MUHARREM ERKEK, DOĞAN ATEŞ İSMİNE SICAK BAKMIYORDU 

İl Başkanlığı için adı geçen Doğan Ateş'in adaylığına Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in kabul etmediği, Erkek'in il başkanlığı için eğitim Sekreteri Sabiha Güler Koçer'in olmasını istediği iddia edildi. 

2024 Beşiktaş iftar çadırı kuruldu mu? Beşiktaş'ta iftar çadırı nerede... Haberi Görüntüle

"TARAFIMIZA GÖNDERİLEN BİR YAZI YOK"

Sabiha Güler Koçer'in il başkanlığına getireceği yönündeki haberler sonrası sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan CHP Çanakkale İl Başkanlığı, "tarafımıza gönderilen bir yazı yok" açıklamasında bukunarak Koçer'in başkanlığının doğru olmadığını belirtti. İl Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, " 16.01.2023 tarihinde akşam saatlerinde Çanakkale yerel basın kuruluşlarının internet sayfalarında ve kişisel sosyal medya hesaplarında CHP MYK'sı tarafından il başkanlığına bir atama yapıldığı yönünde haberler paylaşılmış olup halen bu haberlerinde paylaşılmaya devam edildiği görülmektedir. 17.01.2023 tarihi saat:13.00 itibariyle CHP Genel Merkezi tarafından İl başkanlığımıza ulaşan bu içerikte herhangi bir resmi yazı bulunmamaktadır." dedi.

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu ne kadar, kaç TL reklam... Haberi Görüntüle

GENEL MERKEZ TARAFINDAN ATAMA KARARI AÇIKLANDI 

Çanakkale CHP İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın hemen ardından  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından il başkanlığına gönderilen atama kararıyla ilgili parti içinde paylaşılmaya başlandı. Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla il başkanlığına gönderilen yazıda Çanakkale İl Başkanı Ümit Metin Ural'ın aday adaylığı için görevinden istifa ettiği tarafımıza bildirilmiştir. Tüzüğümüzün, 24/6 maddesi uyarınca Merkez Yönetim Kurulu'nun 16/01/2023 tarihli toplantısında Çanakkale İl Başkanlığı'na İl Başkanı olarak Sabiha Güler Koçer'in atanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir" açıklaması yapıldı.

Yusuf Şevki Hakyemez kimdir? AYM üyesi Yusuf Şevki Hakyemez nereli? Haberi Görüntüle

İLK TEBRİK MUHARREM ERKEK'TEN 

Böylece İl Başkanlığı koltuğuna Sabiha Güler Koçer atandı. Atamanın resmiyet kazanmasının ardından ilk tebrik de CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'ten geldi. Erkek, "İl Başkanımız Metin Ümit Ural'ın milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan İl Başkanlığı görevine Merkez Yönetim Kurulumuzca İl Eğitim Sekreterimiz Sabiha Güler Koçer atanmıştır. CHP Çanakkale tarihinde bu görevi ilk kez bir kadın arkadaşımızın üstlenmesi ayrıca anlamlı ve önemlidir. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum." dedi. Yaşanan gelişmelerin ardından il yönetimi acil toplantı kararı aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading