Yandex Metrica

CHP'de büyük kavga: Herkes adaylık istiyor

CHP'de büyük kavga: Herkes adaylık istiyor

CHP'de kılıçlar çekildi. Seçime 2 yıl var ama adaylık tartışması hararetli. Kılıçdaroğlu'nun ''Birden çok aday olabilir'' açıklaması ve Akşener'in İmamoğlu'na abartılı övgüleri tartışma konusu. ''Teklif gelirse aday olurum'' diyen Mansur Yavaş da beklenti içinde.

Gündem

23.01.2024, 17:55

Seçimlere 2 yıl var ancak muhalefette seçim tartışması başlamış durumda. AK Parti ve MHP'de durum net: Cumhur İttifakı'nda aday yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Ancak Millet İtifakı'nda kavga büyük. Partiler arası anlaşmazlıkların yanı sıra CHP'nin içindeki adaylık yarışı da kızıştı. Parti Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanları da adaylık için sırada. Kimse niyetini tam olarak söylemese de hem kulisler hem de satır aralarında kullanılan ifadeler CHP'yi zor günlerin beklediğini işaretçisi. 

Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS geçiş ücretleri kaç TL? Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'BİRDEN FAZLA ADAY OLABİLİR' SİNYALİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir programda ittifaktaki durum hakkında açıklama yaptı. birden fazla aday olabileceğine işaret etti, ''Bizim adayımızı ittifak belirleyecek. Millet İttifak'ı belirleyecek. Bir araya geleceğiz, ilkeleri konuşacağız. Ondan sonra; 'Adayımız budur veya birden fazla adayımız olabilir." ifadesini kullandı. 

2024 öğretmen atama 2023 KPSS puanı ile mi yapılacak? Hangi KPSS puanıyla öğretmen atama başvurusu yapılır? 2024 öğretmen atama 2023 KPSS puanı ile mi yapılacak? Hangi... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU İYİ PARTİ ADAYI MI OLACAK?

Bu açıklama cumhurbaşkanlığı adaylığı için kulis yarışına giren Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarını akıllara getirdi. Zira Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Lideri Meral Akşener'in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adı geçiyor. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçildiği günden bu yana başkanlık meselesine göz kırpıyor. Sosyal medyada örgütlü hesaplar üzerinden bu yönde yorumlar yapılıyor. İmamoğlu'nun başkanlık olasılığı konuşurken geçtiğimiz günlerde İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener'le yaşanan diyalog bu ihtimali daha da güçlendirdi. İBB'nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Akşener'in İmamoğlu'na yönelik abartılı övgüleri stratejik bir hamle olarak yorumlandı. Akşener-İmamoğlu ittifakının, İmamoğlu'nun İyi Partinin başkan adayı olmasıyla sonuçlanabileceği ifade ediliyor. 

Ortadoğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor Ortadoğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor Haberi Görüntüle

MANSUR YAVAŞ ADAY OLUR MU?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylık ittimali de gündemde. İttifak içinde ismi başkan adaylığı için ön sıralarda geçen Yavaş temkinli. "Kılıçdaroğlu'nun iradesinin dışına çıkmam mümkün değil.'' dese de ekliyor: ''Günü geldiğinde anketler önümüze getirilir, aday sen ol denirse bunlar düşünülür" Yani Masur Yavaş da başkanlık için gönüllü olsa da bekle gör politikası izlemeyi tercih ediyor.

Korhan Berzeg'den bir yıl sonra ilk kez! Pantolonun parçalanmıştı kafatası yoktu Korhan Berzeg'den bir yıl sonra ilk kez! Pantolonun parçalanmıştı kafatası... Haberi Görüntüle

HANGİ LİDERE DAHA ÇOK DESTEK VAR?

Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın ağustos ayı raporuna göre Mansur Yavaş muhalefet kanadında yüzde 14.8’le en popüler isim. Onu Ekrem İmamoğlu yüzde 6.5’le Ekrem İmamoğlu takip ediyor. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek, İmamoğlu ile çok yakın yüzde 6.2. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading