Yandex Metrica

CHP 'çocuk hırsızı çarşaflı kadın' iftirasını savundu: Şeriatçılar, gericiler...

CHP 'çocuk hırsızı çarşaflı kadın' iftirasını savundu: Şeriatçılar, gericiler...

Aylin Nazlıaka yönetimindeki CHP Kadın Kolları, Adana'da infiale yol açan 'çocuk hırsızı çarşaflı kadın' iftirasını sahiplendi. CHP'liler iftiraya uğrayan kadınları savunmak yerine buna tepki gösterenleri suçladı.

Gündem

23.01.2024, 19:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süredir dile getirdiği 'helalleşme' açılımının tesettürlü kadınları kapsamadığı ortaya çıktı. Partinin kadın kolları başkanı Aylin Nazlıaka, inancının gereği olarak örtünen kadınları 'kara çarşaflılar' diye yaftalayıp ötekileştirdi. Üstelik bunu yaparken önceki gün sosyal medyada yayılan korkunç bir iftirayı da sahiplendi. 

'Kara çarşaflı kadınlara' yönelik saldırı amacı güden kirli kampanyanın fitili Adana'da ateşlendi.

CHP'li Nazlıaka'nın da sahiplendiği yaygara şöyle gerçekleşti: Adana'nın Fevzipaşa Mahallesi'nde bir kadın, sokaktan geçen çarşaflı kadınların fotoğrafını çekti. Sonra bu fotoğrafı, 'kara çarşaflı kadınlar çocuk kaçırıyor' notuyla sosyal medyada paylaştı. 

Her yalana inanmaya meyilli şizofrenlerin de desteğiyle sözkonusu iddia dalga dalga yayılmaya başladı. Fakat bu asılsız yaygara, mahallelinin yoğun tepkisini çekmişti. İftiraya uğradıklarını düşünen 150 kişilik grup, sokaktan geçen kadınların fotoğrafını çekip bunu bir iftira notuyla paylaşan kadının evi önünde eylem yaptı. 

Mahallelinin sert tepkisini görünce geri adım atan iftiracı kadın, suçunu kabul eden bir vidyo yayınlamak zorunda kaldı. İsmi açıklanmayan kadın vidyoda, "3 çarşaflı bayan geçti buradan, biz de fotoğrafını çektik. Biz yanlış anladık, onlardan özür diliyoruz" dedi. Eylemci grup bulundukları noktadan polisin uyarısıyla birlikte dağıldı. Tam olay kapandı derken CHP Kadın Kolları Başkanlığının yayınladığı mesaj hem iftirayı sahiplenir hem de toplumsal fay hatlarını tetikler nitelikteydi. 

Antalya teleferik kazasında kaç kişi öldü? Ölü ve yaralı sayısı kaç? Antalya teleferik kazasında kaç kişi öldü? Ölü ve yaralı sayısı... Haberi Görüntüle

CHP KADIN KOLLARININ SKANDAL PAYLAŞIMI

Aylin Nazlıaka yönetimindeki kadın kollarının paylaştığı mesajda şu ifadeler kullanıldı: "Adana'da 'kara çarşaflı çocuk hırsızı kadınlar' paylaşımı yapan bir kadının evi 150 kişilik gerici bir grup tarafından basıldı! Kadına özür videosu çektirildi. Kız kardeşimizin hayatını tehlikeye atan gerici güruh cezalandırılmalıdır. Ülkemiz şeriatla değil hukukla yönetilmektedir."

CHP'li kadın yöneticilerin Adana'daki bir iftira olayından yola çıkarak "Ülkemiz şeriatla değil hukukla yönetilmektedir" cümlesine nasıl geldiği merak ediliyor. Açıklamayı okuyan vatandaşlar arada bağlantı kurmakta güçlük çekti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading