Yandex Metrica

CHP, CNNTÜRK'ü ABD'ye şikayet etti... Yurter Özcan o haberi sevinçle duyurdu!

CHP, CNNTÜRK'ü ABD'ye şikayet etti... Yurter Özcan o haberi sevinçle duyurdu!

"CNN Türk hükümet yanlısı yayın yapıyor" iddiasıyla bu kanalı CNN International'a şikayet eden CHP, inceleme heyetinin Türkiye'ye geleceği haberini sevinçle duyurdu.

Gündem

05.02.2024, 16:55

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yayın politikasını beğenmediği CNN Türk kanalını ABD'li medya devi CNN International'a şikayet etti. Washington'da Joe Biden destekçisi CNN, CHP'nin şikayetini yerinde bularak Türkiye'ye bir inceleme heyeti göndermeye karar verdi. Amerika'da Demokrat Parti yanlısı yayınlarıyla bilinen CNN, Türkiye'deki ortağı CNN Türk'ün hangi partiyi desteklediğine ya da ne kadar 'tarafsız' olduğuna karar verecek. 

Ana muhalefetin CNN Türk şikayeti, medya baronlarından Ted Turner'ın kurduğu CNN tarafından dikkate alınınca CHP'nin Amerika temsilcisi Yurter Özcan sevinç içinde mesaj paylaştı. 'Büyük başarısını' kamuoyuna sosyal medya hesabından duyuran Özcan, "CNN Türk'te tatlı bir telaş mı var yoksa? ABD'den bu hafta gelecek CNN heyetine ne kadar tarafsız bir kuruluş olduğunuzu ispat etmek için hazırladığınız alt yazılı videolar bitti mi?" diye yazdı. 

DEM'li belediyelerin skandallar silsilesine bir yenisi daha eklendi! Diyarbakır Belediyesi siteden Türk bayrağını kaldırdı! DEM'li belediyelerin skandallar silsilesine bir yenisi daha eklendi! Diyarbakır Belediyesi... Haberi Görüntüle

YURTER ÖZCAN'DAN 'GAZETECİLİK' DERSLERİ

CHP Amerika temsilcisi Yurter Özcan

CNN Türk'le ilgili ilk resmi şikayeti CHP adına 18 Mart 2019'da yine kendisinin yaptığını anlatan Yurter Özcan, şikayet sebebinin ise CNN Türk'te Kemal Kılıçdaroğlu ile röportajın iptal edilmesi, bunun yanında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la ilgili yayınlanan haberler olduğunu savundu. Girişimleri sonrası CNN heyetinin Türkiye'ye geldiğini ve o süreçte kanalın genel müdürü ile yönetim kurulu başkanının değiştirildiğini kaydeden Özcan, "CNN Türk gazetecilik mesleğine yakışan şekilde haber yapana kadar bu girişimlerimiz devam edecek" diye yazdı. 

2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden hangi Yunan Adaları'na geçiş yapılır? 2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden... Haberi Görüntüle

CHP BOYKOT KARARI ALMIŞTI AMA...

Özellikle prime-time dilimindeki tartışma programlarında CNN Türk yorumcularının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert şekilde eleştirdiği biliniyor. Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan yönetimindeki CNN Türk'ü yıllardır boykot ediyor. Hatta CHP, parti olarak CNN Türk'ün sosyal medya hesaplarını Nisan 2020 tarihinde boykot kararı almış ancak o dönem CNN Türk'ün Twitter hesabında 4 milyon dolayındaki takipçi sayısı kısa sürede 5 milyona çıkmıştı. Kanalın şu anda 5 milyon 244 bin takipçisi bulunuyor. Rakamlar CHP'nin boykot hamlesinin başarısız olduğunu gösteriyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading