Yandex Metrica

Çerkes Ethem konusunda CHP'nin kafası karışık: Kılıçdaroğlu'nu sözcüsü yalanladı!

Çerkes Ethem konusunda CHP'nin kafası karışık: Kılıçdaroğlu'nu sözcüsü yalanladı!

Kafkas Derneği üyeleriyle toplantıda "Çerkes Ethem'e iade-i itibar verilmeli" diyen Kılıçdaroğlu'nu, sözcüsü Faik Öztrak yalanladı: Böyle bir şey söylemedi!

Gündem

23.02.2024, 14:20

Kuvayi Milliye önderlerinden Çerkes Ethem konusunda CHP'de büyük bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, daha birkaç gün önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çerkes Ethem konusundaki sözlerini yalanladı. 

Hayatla yarışılmaz! Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul ve Ankara için yeni tedbirler Hayatla yarışılmaz! Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul ve Ankara için yeni... Haberi Görüntüle

O TOPLANTIDA BÖYLE DEMİŞTİ

Uluslararası Kafkas Derneği üyelerini CHP Genel Merkezi'nde ağırlayan Kılıçdaroğlu, Çerkes Ethem'e ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: "Topal Osman'ın, Adnan Menderes'in, Nazım Hikmet'in iade-i itibarı yapıldı, Çerkez Ethem'in niye yapılmasın? Bu konuda siyasetçilerden çok tarihçilerin konuşması lazım... İskilipli Atıf Hoca'ya nasıl iade-i itibar verilmiş ise tabii ki Çerkez Ethem'e de iade-i itibar verilmeli; daha ötesi, mezarı da Türkiye'ye getirilmeli... Bunlar bizim değerlerimiz." 

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye mi geçti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti'den neden istifa etti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye mi geçti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ... Haberi Görüntüle

TARİHÇİ DEĞİL AMA İYİ BİLİR

Bu sözler dün CHP Sözcüsü Öztrak'a soruldu. Kılıçdaroğlu'nun böyle bir şey söylemediğini ileri süren Öztrak şu ifadeleri kullandı: "Doğru olmayan bir haber üzerinden açıklama yapmamızı istiyorsunuz. Genel Başkanımız tarihçi değildir ama Kurtuluş Savaşı'nı ve kimin ne yapıp yapmadığını iyi bilir. Asparagas haberler yüzünden gündemi işgal etmenin hiçbir anlamı yok."

Geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu ile görüşmeye katılan heyetteki Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı Oğuz Berk'in şimdi sürece dahil olması ve CHP lideri ile sözcüsü arasındaki eşgüdüm krizini çözmesi bekleniyor. 

Uluslararası Kafkas Derneği üyeleri geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading