Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çene altına inince patladı gitti! 15 ekim tarihine dikkat

Çene altına inince patladı gitti! 15 ekim tarihine dikkat

Maske, mesafe ve temizlik kurallarını umursamayınca, kış mevsiminin de gelmesiyle birlikte grip vakaları patladı. Uzmanlar, 15 ekim tarihinden sonra vakaların artacağını söylüyor.

Gündem

23.01.2024, 18:05

İki yıldır hayatamıza giren ve dünya genelinde milyonlarca insanın ölümüne neden olan Covid-19'dan korunmak için kullandığımız üç kuralı unuttuk neredeyse. Maske, mesafe ve temizlik kurallarını yerini üşengeçliğie vurdumduymazlığa bıraktı. Ekim ayınyla birlikte havalar soğudu grip vakaları artmaya başladı. Bunun en büyük nedeni ise maskelerin çene altına inmesi. Uzmanlar, Okulların açılması ve hava sıcaklığındaki düşüşle grip ve diğer enfeksiyonların daha da  artabileceği uyarısı yaptı.

Milliyet'in haberine göre; İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Osman Erk, maske, mesafe, hijyen kuralından tavizler verilmeye başlandığını belirterek, “Maskeleri çıkaranlarda grip vakaları görmeye başladık. Sonuçta mevsimsel sezon başlamış oluyor. Vatandaşlar çok dikkatli olmalı. Şu an için bir grip salgınından söz etmesek de 15 Ekim’den sonra Kovid-19 dışındaki üst solunum yolu enfeksiyonları ile grip vakalarında artış olabilir. Kovid-19 aşısının griple ilgili olmadığı bilinmeli. Bazı kişiler Kovid-19 aşısının her hastalıktan koruyacağı düşüncesinde” şeklinde konuştu.

Survivor All Star Aysu nereli, kaç yaşında? Survivor Aysu kimdir? Haberi Görüntüle

'SONUÇTA MASKELER ÇIKTI GRİP ARTTI'

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Duran Tok da şu ifadeleri kullandı:''Bu yıl grip vakalarını geçen yıla oranla daha fazla sayıda ve daha şiddetli semptomlarla göreceğiz. Önümüzdeki kış döneminde influenza virüsünün her yıl gösterdiği değişikliğin iki katını göstermesi de söz konusu. Kovid-19 pandemisinin ilk yılında maskelerden dolayı griple karşılaşmadık. Vücudumuz virüsle hiç karşılaşmadığından bağışıklığımız bir benzetme yapacak olursak tembelleşti. Hasta yapmayacak kadar virüsle tanışıp bağışıklığın harekete geçmemesi nedeniyle daha savunmasız durumdayız. Bu beraberinde az virüs yükünde bile hastalığın ortaya çıkmasına neden olacak. Geçen yıl maske, mesafe kuralına daha sıkı uyarken, yaz döneminden bu yana çoğu kişinin maskeleri çıkardığını görüyoruz. Maske kullanımındaki disiplinsizlik nedeniyle ciddi grip salgını görebiliriz. Vatandaşların maske, mesafe, hijyenden taviz vermemesi gerekiyor. Sonuçta maskeler çıktı grip arttı.''

PKK'lı terörist, örgütün kara propagandasını itiraf etti: 'TSK kimyasal silah... Haberi Görüntüle

'MASKESİZ DOLAŞMAK CİDDİ RİSKTİR'

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak “Altı büyük üst solunum yolu enfeksiyonu ile 200 alt grubu bulunuyor. Maskesiz dolaşmak ciddi risktir” dedi.

Kocaeli'nde konteyner yüklü gemi limana çarptı! Vinçlerin devrilmesinden sonra bölgeye... Haberi Görüntüle

'GRİP RİSKİNİ BERABERİNDE GETİRİYOR'

Gazi Üniversitesi İmmünoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Bulut da Kovid-19 aşılarını yaptıran birçok kişide özgüven oluştuğunu ancak maske, mesafe, hijyenden taviz vermenin diğer üst solunum yolu hastalıklarına davetiye anlamına geldiğinin altını çizdi. Bulut, “İnsanların bir kısmında ‘Kovid-19 aşısı oldum hiç hasta olmam’ oldum düşüncesi belirdi ancak grip virüsünün Kovid-19 ile ilgisi yok. Bu dönemde maskesiz dolaşmak veya maske çıkartmak Kovid-19 tehlikesi kadar grip riskini de beraberinde getiriyor” uyarısı yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading