Yandex Metrica

Cemil Bayık'tan yeni proje: Kürt-Arap ittifakı Osmanlı'yı durdurabilir

Cemil Bayık'tan yeni proje: Kürt-Arap ittifakı Osmanlı'yı durdurabilir

PKK elebaşı Cemil Bayık, teröristlerin Irak'ta bile barınamaz hale geldiği şu dönemde son 'çılgın projesini' Lübnan medyasına anlattı.

Gündem

23.01.2024, 18:11

Kandil'de konuşlu PKK elebaşlarından Cemil Bayık, Lübnan merkezli sosyalist gazetelerden El Nahar'a demeç verdi. Türkiye sınırları içindeki örgüt üyesi sayısının azaldığını kabul eden Bayık, silahlı insansız hava araçları karşısında yeni taktikler geliştirdiklerini ve toplu halde gezmediklerini kaydetti. 

'Özgür Kürdistan' hedefine doğru ilerlediklerini savunan teröristbaşı, Suriye'deki Esed rejimine de mavi boncuk gönderdi. Kuzey ve doğu Suriye'de DEAŞ'a karşı PKK/YPG'nin Araplarla birlikte mücadele verdiğini ve Şam rejiminin ayakta kalmasını sağladıklarını öne süren Bayık, Halep'te yaşayan Kürtlerin de muhaliflere karşı Halep'i koruduğunu iddia etti. 

MEB duyurdu! Görevde yükselme atama sonuçları açıklandı MEB duyurdu! Görevde yükselme atama sonuçları açıklandı Haberi Görüntüle

SOSYALİZM DEĞİL 'APOİZM'

PKK'nın sosyalist fikirli bir örgüt olarak öne çıktığını ancak bugün Amerika ile birlikte hareket ettiğini hatırlatan muhabire verdiği cevapta Bayık, Abdullah Öcalan'ın fikirleriyle sosyalizm ideolojisine de aşmış olduğunu bu nedenle kendi ideolojilerinin 'Apoizm' olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi. 

ABD'nin Suriye PKK'sını meşrû gösterme amacıyla kurduğu ve içine bazı Arap aşiretleri de dahil ettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tabelası ile aynı çizgide mesajlar veren Cemil Bayık, Kürt-Arap ittifakının güçlü tarihsel zemini bulunduğundan bahsederek böyle bir ittifak oluşması halinde Ortadoğu'nun çehresinin değişeceğini öne sürdü. Bayık, "Türk devletinin yeni-Osmanlı hayallerini durduracak güç de Kürt-Arap ittifakıdır. AKP-MHP iktidarının 19 yıllık politikaları hem Kürtlere hem de Arap halklarına bu gerçekliği göstermiştir" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading