Yandex Metrica

Cem Seymen'e Bakan Varank'tan cevap: Kindar cahillik

Cem Seymen'e Bakan Varank'tan cevap: Kindar cahillik

Türkiye'nin yangınla mücadelesini görmezden gelerek İspanya'dan gelen uçakları büyük bir coşkuyla karşılayan Gazeteci Cem Seymen'e, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan ders gibi bir cevap geldi.

Gündem

23.01.2024, 17:45

Devletin tüm imkanlarını seferber ettiği ve kontrol atlına aldığı yangınlar kadar, yangın söndürme personeli ve devletin kurumlarını aşağılayan, küçümseyen ve yok sayan bazı muhalif isimlerin açıklamaları da gündemin ön sıralarında. O isimlerden biri gazeteci Cem Seymen. 

Muhalif yayıncılar arasında Türkiye'yi yetersizleştirme kampanyasına dönüştürlen yangınlarla ilgili Seymen'in sosyal medyadan yaptığı paylaşım tartışma konusu. 

Türkiye'nin her ay yaptığı ödemelerle üye olduğu ve yardıma ihtiyacı olan tüm AB üyesi ülkelerin harekete geçirme hakkı bulunduğu AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında İspanya'nın gönderdiği uçaklarla ilgili Seymen trajikomik ifadeler kullandı. Uçakların fotoğrafını paylaşan Cem Seymen ''Günlerdir ilk kez umutluyum. Binlerce canımızın cayır cayır yanışını uzaktan çaresizce kaç gündür seyrettik. Uluslararası yardım çağrımıza cevap veren İspanyol ekip harıl harıl çalışıyor öğlenden beri. Önce strateji belirlediler ardından sortilere başladılar. Minnettarız.'' ifadelerini kullandı.

Havada panik anları! THY yolcu uçağının camı patladı! Havada panik anları! THY yolcu uçağının camı patladı! Haberi Görüntüle

BAKAN VARANK'TAN DERS GİBİ CEVAP

Seymen'e yanıt Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. Varank'ın 'kindar cahiller' tanımını yaptığı o açıklaması şöyle: ''Emekleri hiçe sayan şu üslup bir tarafa; o uçaklar, aidatlarını ödeyerek üye olduğumuz Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması'na (EUCPM) yaptığımız başvuru ile geldi. Biz de aynı yolla bir çok ülkeye destek olduk. Biraz az konuşsalar kindar cahillikleri bu kadar ifşa olmaz!''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading