Yandex Metrica
SON DAKİKA
Celal Şengör İstanbul perişan olur diyerek kötü haberi verdi! Bu ilçeler diken üstünde! İçlerinde Kadıköy de var...

Celal Şengör İstanbul perişan olur diyerek kötü haberi verdi! Bu ilçeler diken üstünde! İçlerinde Kadıköy de var...

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından İstanbul'un zemin ve bina sağlamlık durumları merak edilirken, vatandaşlar fay hatlarının nereden geçtiğine yönelik araştırma yapıyor. Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'un en riskli ve güvenli yerlerini canlı yayında açıkladı...

Gündem

23.01.2024, 20:29

Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Depremlerden en çok etkilecek illerden biri de kuşkusuz ki İstanbul olacak. Jeologların dikkat çektiği İstanbul'da zemin ve bina sağlamlığı hayatı bir önem arz ediyor.

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da meydana gelecek olası bir depremden en çok etkilecek ilçeleri açıkladı. 

Beyoğlu'nda iftar çadırı kurulacak mı? 2024 Beyoğlu iftar çadırı nerede,... Haberi Görüntüle

7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUZ

Celal Şengör, olası İstanbul depreminin 7.6 olacağını beklediklerini kaydederek, "Adalar'da eviniz sağlamsa endişe etmenize gerek yok. Fay çok yakın olduğu için Adalar'ı sıkı bir şekilde sallayacak" dedi.

Celal Şengör, konuya ilişkin şunları söyledi:

Bu görüntüler vahşet! CHP’li belediyede skandal: Bakımı yapılmayan hayvanlar katledildi... Haberi Görüntüle

İSTANBUL PERİŞAN OLUR 

"Maraş depremine yakın, baya güçlü bir deprem. 7.6'dan İstanbul perişan olur. Depremden sonra İstanbul'daki yangınlarla ve açıklıkla nasıl başa çıkacaksın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta Allah'ın izni ile bunları emekli edeceğiz! Haberi Görüntüle

KADIKÖY DE RİSK ALTINDA

Fatih ilçesinin zemini iyi ama depreme yakın. Şimdi şöyle düşün 1. Köprü'den itibaren sahile paralel bir çizgi çiz. O çizginin güneyi tehlikeli nerede olursan ol. Buralar faya çok yakın çünkü. Kadıköy, Fenerbahçe, Maltepe, Kartal, Tuzla, Bakırköy, Yeşilköy, Zeytinburnu buralar çok tehlikeli.

Fatih, Suriçi -Suriçi'nin altı neojendir, içinde Bakırköy formasyonunun olduğu yerler varsa oralar sakattır. Suriçi, Avcılar'a nazaran çok daha iyi durumda. Bakırköy, Florya, Zeytinburnu felaket. Bağcılar'ın yüksek yerleri Avcılar gibidir, sakattır."

1. ve 2. köprü arası binanız iyiyse altıda sağlam olduğu için dayanırsın. Kuzeyde ise altı kum olan yerlere gitme. Avcılar kil tabakası üstünde, sürekli denize kayıyor. Küçükçekmece ve Silivri de tehlikeli."

PKK'ya Pençe-Kilit darbesi! Çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildi Haberi Görüntüle

İSTANBUL'UN SAĞLAM İLÇELERİ

İstanbul'un zemini sağlam semtlerini sayan Şengör, "Beykoz, Anadolu Hisarı, Bebek, Ataşehir, Şişli, Nişantaşı, Ümraniye, Beyoğlu buralar sağlam yerler. Beylikdüzü'nün altı kireçtaşı, o sağlam bir kayadır." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading