Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çavuşoğlu ve Lavrov'dan kritik görüşme sonrası açıklama: İşte Karadeniz'deki tahıl koridoru planı

Çavuşoğlu ve Lavrov'dan kritik görüşme sonrası açıklama: İşte Karadeniz'deki tahıl koridoru planı

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Karadeniz'de tahıl koridoru planı ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, "BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında oluşturulabilecek bir mekanizmadan bahsediyoruz. Türkiye olarak bu planı uygulanabilir görüyoruz" dedi. Lavrov ise ''Bunu Türk mevkidaşlarımızla el ele yapmaya hazırız. Ukrayna ürünleri için üzerimize düşeni yaparız. Uygulanabilir bir plan" şeklinde konuştu.

Gündem

23.01.2024, 19:22

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak basın toplantısı düzenledi.

22 Mart Hakkari'de okullar tatil mi? Cuma günü kar tatili... Haberi Görüntüle

''SAVAŞIN MÜZAKERELERLE SONA ERDİRİLMESİ LAZIM''

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kulalndı; ''Müzakereler için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Türkiye olarak bu planı uygulanabilir görüyoruz. Savaşın müzakereler yoluyla sona erdirilmesi lazım. Müzakerelere dönmek için zemin oluştuğunu görüyoruz. Liderler zirvesine ev sahipliği yapmak isteriz. Biz Rusya veya Ukrayna’yı memnun etmek için hareket etmiyoruz. Bizim yaptırımlara katılmamamız, örneğin Ukrayna’yı memnun etmemiş olabilir, sonuçta biz dengeli bir politika üstleniyoruz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyoruz. Hangi ülke ne diyecek diye hareket edecek değiliz. Duygusal tepkiler yerine savaşı sonlandıracak adımlara atmayı daha doğru buluyoruz. Biz müzakereye dönme konusunda birkaç hafta öncesine göre daha olumlu bir atmosferin olduğunu görüyoruz. Biz dengeli ve objektif bir politika izliyoruDuygusal tepkiler yerine diplomasiye dönmeyi önemsiyoruz. 

MSB acı haberi duyurdu: Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde bir asker... Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DE TAHIL KORİDORU

BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında oluşturulabilecek bir mekanizmadan bahsediyoruz. Türkiye olarak uygulanabilir bir plan olarak görüyoruz. Dünyanın hem Ukrayna hem de Rusya'dan ihraç edeceği ürünler varsa bunun önünü hep birlikte açmamız gerektiğine inanıyoruz. Gemilerin güvenli seyri için tedbirler görüşülmeli. Dünyada gıda krizi büyük. Ukrayna ve Rusya'nın tahılda payı toplamın 3'te 1'i. Mekanizma ile ihracat engelleri ve endişe kalkar.

Optimar duyurdu: Hatay'da hangi parti önde? Hatay'ı Mehmet Öntürk mü... Haberi Görüntüle

SURİYE'YE YENİ OPERASYON: TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TEMİZLENMSİ GEREKİYOR

Suriye ve Libya konularını da ele aldık. Suriye'nin toprak bütünlüğünün önemini vurguladık. Suriye'nin kuzeyinde bize yönelik artan PKK/YPG tehdidi var, buna ilişkin tedbir almamız gerekiyor. Bugün sadece bunları konuşmadık. Suriye bu konulardan bir tanesi Libya'da bunlardan birisi. Rusya farklı görşlerimiz olsa da birlikte çalıştığımız bir ülkedir.  Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Diğer taraftan Libya'daki durumu ele aldık. Libya'da istikrarın tam olarak tesis edilmesi için herkesin katkı sağlaması gerekiyor. Terör oluşumuna asla izin veirlmemeli. Hem Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden hem bize yönelik tehditlerini artıran terör örgütlerinin bu ülkeden temizlenmesi gerekiyor.

Yeni yalan yine yalan! CHP trollerinin algısı bozuldu: Videodaki kişi... Haberi Görüntüle

LAVROV: TÜRKİYE İLE OLGUN PARTNERLİK DÖNEMİNE GEÇİYORUZ

Sergey Lavrov ise şu açıklamayı yaptı; Türkiye ile olgun partnerlik dönemine geçiyoruz. Ukrayna'nın tahıl ürünlerinin piyasadaki payı sadece yüzde 1. Gıda krizi oluşturacak bir durum yok. Ukraynalılar tahılı ve insanları rehin tutuyor. Gemi trafiği için engel oluşturmuyoruz. Bu uygulanabilir bir plan. Türk dostlarımızın çabalarına büyük önem atfetmekteyiz çok önemlidir. Ukrayna tarafı mayınsızlaştırma faaliyetlerine hazırsa biz de hazırız. Ukrayna limanlarından çıkan gemilerin güvenliğini her türlü çalışmaya hazırız. Bunu Türk mevkidaşlarımızla el ele yapmaya hazırız. Zelenski mayınsızlaştırmaya karşı, problem bizde değil. Tahılların limanlardan çıkması için Zelenski’nin sadece talimat vermesi gerekiyor o kadar.

BDDK devreye girdi! Seçil Erzan için yeni karar: Yazışmalar ve... Haberi Görüntüle

SURİYE'DE ÇÖZÜM İÇİN ASTANA SÜRECİ

Suriye ile ilgili sıradaki toplantımızı Astana formatındaki Temmuz ayında yapılacak. Güney Kafkaslarda nasıl çalışacağımız konusunda anlaşma sağlandı. Moskova'da ilk toplantısını yaptık. Gürcistan katılamadı ancak Gürcistan'a kapımız her zaman açıktır. Ortadoğu'da çok çetrefilli bir konu var. Burada uluslararası çabaları aktif etmekten yanayız. Filistin ve İsrail'in görüşmeler yapmasını destekliyoruz. ancak bir takım güçler mevcut statükoyu koruma isteğinde bu somut bir sonuca varmamıza fırsat vermeyecek. Sayın Mevlüt Bey görüş ayrılıklarımız olduğunu dile getirdi ancak biz her zaman karşılıklı olarak saygılı harekat etme taraftarıyız. Ayrıca Karadeniz'deki güvenliği sağlamak açısından her iki ülkeye de sorumluluklar düşüyor. Türkiye'ye Montrö konusunda teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz yapıcı bir şekilde çalışılması taraftarıyız. Askeri harekatlarımızın hedeflerini kamuoyu çok iyi biliyor ve bu hedeflere ulaşacağız. 

Enerji alanındaki projelerimize önem atfediyoruz. Sivillere hasar vermemek için çaba gösteriyoruz. Askeri harekatlarımızın hedeflerini kamuoyu çok iyi biliyor ve bu hedeflere ulaşacağız

İkinci ara tatil ne zaman başlayacak, kaç gün olacak? Nisan... Haberi Görüntüle

''ABD SURİYE'DE GAYRİ MEŞRU ÖRGÜTLERİ BESLİYOR''

Türk dostlarımızın, dış güçler tarafından (Suriye) sınırlarında oluşturulan tehditlerle ilgili hassasiyetlerini dikkate alıyoruz. Uluslararası toplum Suriye'deki şartları ağırlaştırıyor. ABD, Suriye'de gayri meşru şekilde bir takım örgütleri besliyor.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading