Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çavuşoğlu'ndan İsveç'teki provokatif eyleme ilişkin açıklama: Üçlü toplantının anlamı olmaz

Çavuşoğlu'ndan İsveç'teki provokatif eyleme ilişkin açıklama: Üçlü toplantının anlamı olmaz

İsveç'teki provokatif eyleme ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''İsveç alçak eyleme izin vererek suça ortak oldu. İsveç, üyelik sürecine mayınlar döşüyor. İsveç, ahitnameyi uygulamak için adımı atmadı. Üçlü toplantının bu aşamada faydası olmaz. O yüzden üçlü mekanizma ertelendi.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor. Bakan Çavuşoğlu, İsveç'teki provokatif eyleme ilişkin şu açıklamayı yaptı;

İsveç’teki alçak eylem nefret suçudur, ırkçı bir eylemdir.  İsveç yönetimi bu alçak eyleme izin vererek ona ortak olmuştur, bu kadar basit, kimse bize başka bir şey anlatmaya çalışmasın. Finlandiya ile olan sorunlarımız İsveç ile daha az. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin ayrılması konusunda bize bir başvuru gelmedi, dolayısıyla 'ayrıca değerlendiririz' gibi bir şey söyleyemem.

Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM'nin Başkanı Kadir Özkaya oldu Haberi Görüntüle

''İSVEÇ SÜRECE MAYINLAR DÖŞÜYOR''

İsveç, üyelik sürecine mayınlar döşüyor. İsveç, ahitnameyi uygulamak için adımı atmadı. Üçlü toplantının bu aşamada faydası olmaz. O yüzden üçlü mekanizma ertelendi. İsveç'in karar vermesi lazım. NATO’ya üye olmak istiyor musun, istemiyor musun? Şu andaki ortam bunu gölgeleyeceği için ertelendi.

İstanbul Newroz nerede, ne zaman kutlanacak 2024? Nevruz nedir, neden... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEKİ KANLI SALDIRI: PROVOKASYONLARDAN VAZGEÇİN

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin şehrine gerçekleştirdiği baskın sonucu 9 Filistinli hayatını kaybetmiş 16 kişi de yaralanmıştı. Cenin baskını'na ilişkin de düşüncelerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "İsrail hükümetinden bu tür saldırı ve provokasyonlardan vazgeçmesini istiyoruz. Ölen kardeşlerimiz için başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading