Yandex Metrica

Çavuşoğlu'ndan Ermenistan ile normalleşme açıklaması: En büyük engel üzerlerindeki baskı

Çavuşoğlu'ndan Ermenistan ile normalleşme açıklaması: En büyük engel üzerlerindeki baskı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Ermenistan'a teklifte bulunduk ilk toplantı Erivan'da yapabiliriz dedik ama Ermenistan içerdeki baskı nedeniyle henüz buna hazır değil" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:30

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ve İçişleri Bakanı Gerhard Karner ile ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen dört bakan basın açıklaması yaptı.

Yetenekli Bay Cage filmi konusu ne, ne zaman çekildi? Yetenekli Bay Cage oyuncuları kim? Yetenekli Bay Cage filmi konusu ne, ne zaman çekildi? Yetenekli... Haberi Görüntüle

''ORTAK MEKANİZMA KURMA KARARI ALDIK''

İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye ile Avusturya arasında, İngiltere, Almanya ve birçok ülke ile yürüttüğümüz, ortak mekanizma kurma kararı aldık. Ortak bir mekanizmanın kurulması bizim açımızdan son derece önemliydi." ifadelerini kullandı.

Valilikten açıklama: Bu yollar pazar günü trafiğe kapatılacak! İşte sürücülerin kullanacağı alternatif güzergahlar... Valilikten açıklama: Bu yollar pazar günü trafiğe kapatılacak! İşte sürücülerin... Haberi Görüntüle

ÇAVUŞOĞLU: BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZ ENGEL ERMENİSTAN ÜZERİNDEKİ BASKI'

''Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşmeyi destekliyoruz.'' diyen Bakan Çavuşoğlu, ''Bölgede kalıcı bir barışa ihtiyacımız var. Bizim gördüğümüz engel Ermenistan üzerindeki baskı. Bu da Ermenistan'ın normalleşme sürecinde cesur adım atmasının önünde engel oluyor. Yapıcı diyaloğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Bundan sonraki görüşmeler niye Türkiye ve Ermenistan'da olmasın? Biz Ermenistan'a teklifte de bulunduk ilk toplantıyı Erivan'da yapabiliriz dedik ama Ermenistan içerdeki baskı nedeniyle henüz buna hazır değil." ifadelerini kullandı.

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu Haberi Görüntüle

''DÜŞMANLIK İÇERECEK ŞEKİLDE İFADE ETMENİN ANLAMI YOK''

Bakan Çavuşoğlu ayrıca, "Avusturya'nın Türkiye'nin AB üyeliği konusunda fikirlerini biliyoruz. Birbirimize karşı politikalar izlemememiz gerekiyor. Türkiye'nin Avusturya'daki seçimlerde malzeme edilmesinin ne anlamı var? Farklı düşünebiliriz ama bunu adeta düşmanlık içerecek şekilde ifade etmenin anlamı yok.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading