Yandex Metrica

Çavuşoğlu: İsrail ile ilişkileri büyükelçi seviyesine çıkarma kararı aldık

Çavuşoğlu: İsrail ile ilişkileri büyükelçi seviyesine çıkarma kararı aldık

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Lapid ile ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Çavuşoğlu, ''İsrail'le diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:27

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı Lapid ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Esenboğa Havalimanı'na indi. Lapid'i havalimanında Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve diğer yetkililer karşıladı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Heyetler arası görüşmenin ardından Lapid ve Çavuşoğlu, ortak basın toplantısı düzenledi.

TOGG T8X fiyatı ne kadar? T8X kaç para olur? TOGG T8X ne zaman satışa çıkacak? TOGG T8X fiyatı ne kadar? T8X kaç para olur? TOGG... Haberi Görüntüle

''BÜYÜKELÇİ SEVİYESİNE ÇIKARMA KARARI ALDIK''

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ''İsrail'le diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık" ifadelerini kullandı. İsraillilere yönelik terör tehdidi hakkında da konuşan Çavuşoğlu, ''Bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına, ülkemiz içinde bu tür hesaplaşmalara, terör saldırılarına hiçbir şekilde izin vermeyiz" dedi.

Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü! Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan İranlı mevkidaşı ile... Haberi Görüntüle

LAPİD: TERÖR SALDIRILARINI ÖNLEYEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDERİZ

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid ise yaptığı açıklamada "İsrail vatandaşlarına saldırıların önlenmesi adına hem Türk hem de İsrailli istihbarat mensuplarına teşekkür ediyoruz. İran terör saldırısı girişimlerinin arkasındadır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bağdat'ta yoğun sevgi gösterisi: Zılgıt sesleriyle karşılandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bağdat'ta yoğun sevgi gösterisi: Zılgıt sesleriyle karşılandı Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'NİN TADINI ÇIKARMAK İÇİN KALAMIYORUM''

Lapid "Daha fazla Türkiye'nin tadını çıkarmak için kalamıyorum ancak misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörü tutuklandı Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörü tutuklandı Haberi Görüntüle

16 YIL SONRA BİR İLK

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ziyaret çerçevesinde yapılacak temaslarda, ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alınacağı belirtilmişti. İsrail'den Türkiye'ye 16 yılın ardından ilk kez dışişleri bakanı seviyesinde ziyaret gerçekleşiyor.

Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası kim? Uğur Dündar'dan flaş açıklama geldi! Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası kim? Uğur Dündar'dan flaş açıklama geldi! Haberi Görüntüle

EN SON 2006'DA ZİYARETE GELİNMİŞTİ

Eski İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Mayıs 2006’da Ankara’yı ziyaret etmişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 24-25 Mayıs'ta Filistin ve İsrail’i kapsayan 2 günlük ziyaret gerçekleştirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading