Yandex Metrica
Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanmasına başlandı

Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanmasına başlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafının izinsiz çekilmesine ilişkin, hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Gündem

23.01.2024, 18:10

Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Kaftancıoğlu ve avukatları ile müşteki Fahrettin Altun'un avukatları katıldı.

Müşteki Fahrettin Altun'un avukatı Abdülmelik Yavaşcı, sanığın gösterdiği fotoğrafın müvekkilinin evinin bahçesi olduğunu belirterek, bunun CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava dosyasındaki bilirkişi raporunda da bulunduğunu söyledi.

Müvekkilinin hukuka aykırı bir eyleminin olmadığının Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği takipsizlik kararıyla kesinleştiğini vurgulayan avukat Yavaşçı, "Sanık her ne kadar bir talimatı olmadığını beyan etmişse da dosyaya sunacağımız görüntülerde görüleceği üzere verdiği talimat, hem sanık hem de talimatı verdiği Suat Özçağdaş tarafından defalarca ikrar edilmiştir. Şikayetimiz devam etmektedir. Davaya katılma talebimiz vardır. Ayrıca söz konusu olayın meydana gelmesinden sonra müvekkilimiz oradan taşınmak zorunda kalmıştır." diye konuştu.

Sanık avukatının da delillerini sunmasının ardından müşteki avukatının sunduğu videonun birlikte değerlendirilmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar veren mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading