Yandex Metrica

Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı figür! İki yakanın kulelerine yerleştirilmeye başlandı

Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı figür! İki yakanın kulelerine yerleştirilmeye başlandı

Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Asya ve Avrupa yakasındaki 318 metre yüksekliğindeki kulelerinin üzerine Seyit Onbaşı'nın sırtlayarak kaldırdığı top mermisi figürleri konmaya başlandı.

Gündem

23.01.2024, 20:06

Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Asya ve Avrupa yakalarındaki kulelerinin üzerine, Çanakkale Svaşı'nın kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın sırtlayarak kaldırdığı top mermileri figürleri yerleştirildi. 

Trabzon tramvayı zaman bitecek? Trabzon'da tramvay durakları nerede? Tramvay nereden geçecek? Trabzon tramvayı zaman bitecek? Trabzon'da tramvay durakları nerede? Tramvay nereden... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN TARAFINDAN AÇILIŞI YAPILMIŞTI

Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yer alan dünyanın en uzun orta açıklıklı 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu açılışı 18 Mart 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'yi kabul edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'yi kabul edecek Haberi Görüntüle

FİGÜRLER KULELERE YERLEŞTİRİLDİ

Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden, her biri 75 ton ağırlığında, 20,5 metre yüksekliğindeki yapıların yerleştirileceği kaidelerin 2’si geçen hafta köprünün Asya ve Avrupa’daki kulelerine kurulmuştu. 

'Ekmek askı'da! Alman giyim firması Zara'ya özendi: Yeni sezon tanıtımında ekmeklerden yapılmış askılar kullanıldı 'Ekmek askı'da! Alman giyim firması Zara'ya özendi: Yeni sezon tanıtımında... Haberi Görüntüle

FİGÜRLER 75 TON AĞIRLIĞINDA

Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanıldığı 18 Mart’ı simgeleyen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Asya ve Avrupa Yakasındaki 318 metrelik kulelerinin üzerine, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın sırtlayarak kaldırdığı top mermisi figürleri konmaya başladı. Köprünün her iki ayağında ise kalan iki top mermisi figürlerinin yerleştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden yapıların her biri 75 ton ağırlığında, 20,5 metre yüksekliğinde olacak.


Loading