Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı için tören düzenlendi! Altın madalyalı Türk Bayrağı göndere çekildi

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı için tören düzenlendi! Altın madalyalı Türk Bayrağı göndere çekildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü için Çanakkale'deydi. Bakan Akar'ın katıldığı törende, 253 bin şehit adına üzerinde Çanakkale geçilmez yazılı altın madalya Türk Bayrağı'na takılarak göndere çekildi.

Gündem

23.01.2024, 19:00

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Çanakkale'deki törende, ilk olarak Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılırken, şehitleri selamlamak için 'TCG Kınalıada' korvetinden de 21 pare top atışı gerçekleştirildi. 

'Hiçbir yakınım ihaleye giremez' demişti! Mansur Yavaş'tan büyük vurgun: Aynı... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA KİŞİ TÖRENE KATILDI 

Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Lucas Robson, Avustralya'nın Askeri Ateşesi Albay Richard Campbell, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nicole Slight, Yeni Zelanda Askeri Ateşesi Albay İan Brandon, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yardım ederken bile reklam peşindeler! CHP'li isimden trafik kazası geçiren... Haberi Görüntüle

ANITA ÇELENK BIRAKMA İLE TÖREN BAŞLADI

Anıta ilk olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar çelenk bırakırken, daha sonra Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da çelenk bıraktı. 

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı canlı kura çekimi ne... Haberi Görüntüle

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ YAZILI ALTIN MADALYA TÜRK BAYRAĞINA TAKILDI

TBMM tarafından 1994 yılında 253 bin şehit adına, 3972 Sayılı Kanunla Çanakkale'ye verilen ve üstünde 'Çanakkale geçilmez' yazılı olan altın madalya Bakan Akar tarafından Türk Bayrağı'na takıldı. 

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması sonrası Boğaz Komutanlığı Bandosu ile İstiklal Marşı okundu. 

Çanakkale Geçilmez yazılı altın madalya Türk Bayrağı ile göndere çekildikten sonra resmi çelenk koyma töreni sona erdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading