Yandex Metrica

Çanakkale'de tarihi tören! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarih burada değişti

Çanakkale'de tarihi tören! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarih burada değişti

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnanmış, inancı uğrunda ölümü göze almış bir millet burada 107 yıl önce tarihin akışını değiştirmiştir. İmanlı yürekler karşısında dünyanın en güçlü orduları hezimete uğramış, inanç galip gelmiştir.' dedi. 129 yıllık Osmanlı sancağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a teslim edildi.

Gündem

23.01.2024, 19:00

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'de şehitleri anma töreni gerçekleştirildi.

Çanakkale Valiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen törenlerin ilki sabah Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü Töreni'ne katıldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ile Binali Yıldırım ve Kabine üyeleri katıldı. 

Askeri karşılamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra da İstiklal Marşı okundu ve 21 pare top atışı yapıldı. Tören kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve protokol üyeleri de abidedeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Threads Türkiye'de ne zaman kapanacak? Threads kapanırsa instagram silinir mi? Threads Türkiye'de ne zaman kapanacak? Threads kapanırsa instagram silinir mi? Haberi Görüntüle

'DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ORDULARI HEZİMETE UĞRADI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Tarihimizin en görkemli sayfalarından olan Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. yıldönümünün kutlu olmasını temenni ediyorum. Çanakkale Savaşları milletimizin fedakarlık, vatanseverlik gibi yüksek fazilerlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır. 

Allah onlardan razı olsun. Ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin. İnanmış, inancı uğrunda ölümü göze almış bir millet burada 107 yıl önce tarihin akışını değiştirmiştir. İmanlı yürekler karşısında dünyanın en güçlü orduları hezimete uğramış, inanç galip gelmiştir.

Canı pahasına vatanını korumak isteyen bir millet karşısında hiçbir silahın karşı duramayacağı görülmüştür. Çanakkale Zaferi sadece bizim değil, Balkanlar'dan Afrika'ya, Avrupa'dan Asya'ya yüz milyonlarca kardeşimizin de ortak zaferidir. Gözünü ve gönlünü ülkemize çevirmiş mazlumların da zaferidir. Yanıbaşımızdaki mezar taşlarına baktığımızda bu hakikati görebiliyoruz.

Tokat'ta üst üste neden depremler meydana geldi? Uzman isimden dikkat çeken açıklama: Yeni bir fay hattı mı uyanıyor? Tokat'ta üst üste neden depremler meydana geldi? Uzman isimden dikkat... Haberi Görüntüle

GENÇLERE ÇAĞRI

Burada sadece Türkiye'nin her ilinden, her ilçesi ve köyünden kabirler yok. Saraybosna, Batum, Kudüs, Halep, İstanbul, Ankara, Çorum, Antep, Edirne'nin çocukları 107 senedir bu mukaddes topraklarda koyun koyuna yatıyor. Çanakkale millet olarak bizim ebedi kardeşliğimizi yansıtır ve sembolleştirir. Her vatan evladının ecdadımızın fedakarlığından, çetin mücadelelerden çıkaracağı çok büyük ders ve ibretler olduğunu düşünüyorum. Gençlerle her buluşmamızda gençlere bu destanı anlatıyor, burayı görmeleri gerektiğini ifade ediyorum. Rabbim bizi şehitlerimizin yolundan ayırmasın. 18 Mart Şehitler Günü'nde Anafartalar Komutanı ve Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm şehitlerimizi hayırla yad ediyor, Allah'tan rahmet diliyorum.''

Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı: 'Kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz' Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı: 'Kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz' Haberi Görüntüle

129 YILLIK OSMANLI SANCAĞI DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

İngiltere'deki bir müzayededen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'ye getirilen 25 Mart 1893'te Katar'daki Osmanlı kalesine yardıma giden Binbaşı Yusuf Bey kumandasındaki Osmanlı birliğine ait olan sancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Savunma Bakanlığı'na devri yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading