Yandex Metrica

Can Dündar listeye griden girdi: Yakalanmasına yardımcı olana 500 bin TL ödül var

Can Dündar listeye griden girdi: Yakalanmasına yardımcı olana 500 bin TL ödül var

Son dakika haberi... FETÖ firarisi, Gezi Parkı davası sanığı, MİT TIR'ları soruşturmasının casusluk hükümlüsü Can Dündar, İçişleri Bakanlığı'nın 'terörden arananlar' listesine gri kategoriden giriş yaptı.

Gündem

23.01.2024, 20:14

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) MİT TIR'ları kumpasında görev alan ve Türkiye'nin teröre destek veren ülke olarak gösterilmesi kampanyasında önemli roller üstlenen Can Dündar artık arananlar listesinde...

İçişleri Bakanlığı, FETÖ firarisi Dündar'ı 'terörden arananlar' listesine ekledi. Dündar, listeye gri kategoriden giriş yaptı. Gri kategoride bulunan isimlerin nerede olduğunu bildiren ya da yakalanmalarına yardımcı olanlara 500 bin TL'ye kadar para ödülü veriliyor. 

FETÖ'nün CHP yönetimine gönderdiği MİT TIR'ları görüntüleri 2015 yılında Can Dündar'ın genel yayın yönetmenliği yaptığı Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmıştı. O haberin ardından hakkında siyasi ve askeri casusluk soruşturması açılan ve bir süre hapis yatan Dündar, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi öncesi Yargıtay kararıyla serbest kalmış, sonrasında Almanya'ya kaçmıştı. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dündar'a siyasi ve askeri casusluktan 27 yıl 6 ay hapis cezası vermiş ve Türkiye'deki mal varlıklarına da el koymuştu. 

CIA güdümlü 'Özgür Radyo' adında bir yayın organı işletmeye çalışan Can Dündar, Alman devletinin koruması altında yaşayıp Türkiye aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütüyor. Dündar hakkında son açılan soruşturmalardan biri 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama' suçundan oldu. 

Hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan Can Dündar aynı zamanda Gezi Parkı soruşturmasının firari sanıklarından biri. 

ABD Başkanı Joe Biden, başkan yardımcısı olduğu dönem Türkiye ziyaretinde Osman Kavala, Aslı Aydıntaşbaş ve Kadri Gürsel'le buluşmuş, aynı toplantıya katılan Can Dündar'ın oğluna da "Çok cesur bir baban var" demişti. 

54 ürünün ihracatı kısıtlandı! İsrail panikledi: Türkiye'nin yaptırımlarından korkuyoruz! 54 ürünün ihracatı kısıtlandı! İsrail panikledi: Türkiye'nin yaptırımlarından korkuyoruz! Haberi Görüntüle

LÜTFÜ TÜRKKAN BU KARARA ÇOK BOZULDU

Can Dündar'ın arananlar listesine alınması birtakım çevreleri rahatsız etti. Şehit ailesine kameralar önünde küfrettikten sonra Türk milletinden özür dilemek zorunda kalan İYİ Parti'li Lütfü Türkkan, Dündar'a sahip çıkanlardan biri oldu.

FETÖ'nün medya organları, bankası ve dersanelerine el konulduğu süreçte TV'lere çıkarak bu operasyonlara verdiği sert tepkiyle hatırlanan, aynı zamanda örgüt medyasının gedikli konuklarından olan Türkkan, FETÖ firarisi Can Dündar'ın gri listeye alınmasını şöyle yorumladı:

 

2013 Haziran'ında Gezi Parkı merkezli 'hükümet devirme girişimi'nin ateşli savunucularından biri olan Bülent Mumay da sosyal medyada Can Dündar'ın imdadına yetişti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün medya yapılanması soruşturmasında gözaltına alınıp sorgulanan isimlerden olan Mumay, Gezi kalkışması sırasında Hürriyet gazetesinin internet sitesini yönetiyordu.

Hürriyet grubuyla ilişiğinin kesilmesinin ardından Alman devlet medyasında istihdam edilen Mumay, Can Dündar'a şöyle mesaj çaktı:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading