Yandex Metrica

Can Dündar için kırmızı bülten çıkarıldı!

Can Dündar için kırmızı bülten çıkarıldı!

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin dava dosyasından ayrılan başka bir davada firari sanık Can Dündar hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi.

Gündem

30.01.2024, 15:06

Can Dündar hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "Casusluk" suçlarından MİT TIR'ları davasından ayrılan dosyası kapsamında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

Can Dündar, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Muhalefetten ricam: Bir süre savcıları göreve çağırmasınlar. Ters sonuçlar oluyor.''

Can Dündar diğer paylaşımında ise ''Kırmızı bülten ancak İnterpol tarafından çıkarılabiliyor. Mahkemeler sadece Adalet Bakanlığı’ndan İnterpol’e başvurup kırmızı bülten çıkarmasını isteyebiliyor. Ve İnterpol, asıl amacın muhalifleri susturmak olduğunu bildiği için, Ankara’nın hiçbir başvurusunu ciddiye almıyor.'' şeklinde ifadeler kullandı.

DAVANIN GEÇMİŞİ
MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada yargılanan firari sanık eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, "gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" ve "örgüt (FETÖ) içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından 23 Aralık 2020’deki duruşmada 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dündar hakkında bir müşteki yönünden, “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ve “devleti gizli kalması gerekene bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme” suçlarından ifadesi alınmadığı gerekçesiyle dosyası ayrılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading