Yandex Metrica
SON DAKİKA
Büyük kalleşlik! Türkiye'nin operasyonuna karşı bunu yaptılar

Büyük kalleşlik! Türkiye'nin operasyonuna karşı bunu yaptılar

Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştireceği operasyon an meselesi. Tel Rıfat ve Münbiç'in terörden temizlenmesi güvenli bölgeyi birleştireceği gibi, PKK'ya iki ayrı darbe daha vuracak. Türkiye’nin olası operasyonu başkalarını da çıldırmış durumda. Operasyona karşı çıkan Rusya, sınır hattına kısa ve orta menzilli hava savunma sistemi yerleştirmesi korkuyu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Gündem

23.01.2024, 19:22

LGS'ye nasıl, nereden başvuru yapılır 2024? LGS son başvuru tarihi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SINIRINA KISA VE ORTA MEVZİLİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de PKK/YPG işgalindeki Münbiç ve Tel Rıfat'a operasyon yapılacağını açıklamasının ardından bölgede büyük bir hareketlik olduğu bilgisi geliyor. TSK'nın Suriye operasyonuna önceki gün karşı olduğunu açıklayan Rusya, Türkiye sınırına kısa ve orta menzilli hava savunma sistemi yerleştirdiği istihbarat birimlerince bildiriliyor.

Elleri ayakları dolandı! AK Parti İBB adayı Kurum'dan CHP'ye gönderme:... Haberi Görüntüle

YPG/PKK İŞGALİNDEKİ TEL RIFAT ÜZERİNDE BİRKAÇ GÜN ARALIKLARLA KEŞİF UÇUŞLARI  

Edilinen bilgilere göre Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Kamışlı’da havaalanında savunma sistemi kuran Rus ordusu, Tel Rıfat çevresinde havadan keşif yapıyor. Türkiye sınırına 18 kilometre uzaklıktaki Tel Rıfat ile Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Kamışlı ilçesindeki kaynaklar bilgi veriyor.

Hafta başından bu yana Rus askeri helikopterleri, terör ögrütü YPG/PKK işgalindeki Tel Rıfat üzerinde birkaç gün aralıklarla keşif uçuşları yaptı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ''Buradan bir kez daha tekrar ediyorum; güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz.Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye'nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek, kimler köstek olmaya çalışacak, göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading