Yandex Metrica
SON DAKİKA

Büyük İstanbul Mitingi tarihe geçti: Avrupa'ya, Amerika'ya güzel bir kapak...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tarihi mitingi böyle yorumladı: "Bugün İstanbullu, Avrupa'ya da Amerika'ya da güzel bir kapak yapmış oldu..."

Gündem

25.03.2024, 11:08

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi Cumhur İttifakı'nın Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi unutulmaz anlara sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi rakamlara göre 1,7 milyon vatandaşın katıldığı dev mitingle birlikte muhalefete gövde gösterisi yaptı. 

Türkiye Sana Emanet sloganıyla gerçekleştirilen miting, cumhuriyet tarihinin en yoğun toplanmalarından biri olarak kayıtlara geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün İstanbullu, Avrupa'ya da Amerika'ya da güzel bir kapak yapmış oldu" dedi.  

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Soylu, Küçükçekmece'deki Balkan Kültür Derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada, büyük mitinge gösterdikleri ilgi için İstanbullulara minnettar ve müteşekkir olduklarını söyledi. 

Türkiye'ye karşı son bir haftadır yoğun bir kampanya yürüten Amerika, Avrupa ve Fransa'daki dergilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapaklarına koyup birçok iftira atmaya çalıştıklarını hatırlatan Soylu, "Bugün İstanbullu Avrupa'ya da Amerika'ya da güzel bir kapak yapmış oldu" diye konuştu.

Türkiye yasta CHP kutlamada! 12 şehidimizden utanmadan göbek attılar! CHP'li... Haberi Görüntüle

3 suç örgütü daha çökertildi! MAHZEN-16 ile 63 şüpheli enselendi Haberi Görüntüle

TÜM DÜNYA TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMİ İZLİYOR

Geçen gün Bosna Hersek Novi Pazar'dan 30 gencin İstanbul'a geldiğini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Bir programda ben de onlarla karşılaştım, sordum. Dedim ki 'Ne işiniz var?' Dediler ki 'Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeye geldik. Peki ne yapacaksınız? Dedi ki 'Seçimin sonuna kadar çalışacağız, 14 Mayıs'ta balkon konuşmasını dinleyeceğiz, inşallah öyle döneceğiz.' Neden dedim peki? Dedi ki, 'Erdoğan kaybederse biz Balkanlar'da kaybederiz. Erdoğan kazanırsa biz kazanırız, Bakanım' dediler. 'Türkiye, Türkiye'den büyüktür, bunu söylemeye geldik bütün milletinize.' İnanın Kerkük'ten Telafer'e kadar, Buhara'dan Semerkant'a Rumeli'ye kadar bütün dünyanın, bütün bizi sevenlerin gözü 14 Mayıs'ta. 14 Mayıs, bu ülkede hakikaten bugüne kadar biriktirdiğimiz, bugüne kadar yaptığımız, medeniyet mirasımızın bize bıraktığı aynı zamanda bir millet olarak bütün zorluklara karşı direnip Türkiye'yi, gençlerimizi yarınlara taşıyabilmek için attığımız adımlarla birlikte yepyeni bir başlangıç olacak. Orta Asya'dan Orta Doğu'ya kadar, Balkanlar'dan Avrupa'ya kadar hakikaten hepimiz için yepyeni bir milat olacak."

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı! Vatandaşlar hüngür hüngür ağladı Haberi Görüntüle

Turgut Altınok'tan Yavaş'a tepki: Oy almak için katillere Apo bey... Haberi Görüntüle

O AMERİKALI GENERALLERİ DE AĞLATACAĞIZ

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'de bir tek terörist bırakmayacaklarının altını çizen Soylu, "Kuzey Suriye'de, Kuzey Irak'ta operasyon yapıyoruz da orada etkisiz hale terörist getiriyoruz. Ve bu Amerikan bayraklı generaller, o PKK'ya, PYD'ye taziyeye gidiyor. Burada size söyleyeyim: 14 Mayıs'ta yeniden Cumhurbaşkanımızı seçtikten sonra o Amerikalı generalleri, orada Suriye'de, Irak'ta salya sümük ağlatmayan da o taziyeleri defalarca göndermeyen de namerttir, bu kadar basit. Biz oralarda tek bir toplu iğne ucu kadar bir terör yuvası bırakmayacağız, Bağdat'a da, Şam'a da Kabil'e de Afganistan'a da Orta Asya ve Orta Doğu'ya da Balkanların her noktasında kardeşlerimizin mutlu ve huzurlu olmasını da biz sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

28 Şubat zihniyeti devam ediyor! Sokak röportajında başörtülü kadınlara skandal... Haberi Görüntüle

Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu? Ömer Kerkez nereli? Haberi Görüntüle

TAYYİP ERDOĞAN SİZE EMANETTİR 

Bakan Soylu, Tayyip Erdoğan'ın 100 yılda bir gelebilecek liderlerden birisi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece gündüz çalıştığını belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Bütün dünyaya yapılan haksızlıkları o seslendirir, 'Dünya 5'den büyüktür' o der. Bir yerde, bir sıkıntı olduğu zaman emin bir insan olduğu için ona müracaat ederler. Ben Balkanlar'a gittiğimizde birbiriyle de rakip olan liderlerin nasıl onun etrafında bir araya geldiğini, eğer mesele Türkiye ise 'Hepimiz biriz, beraberiz' dediklerini, oradaki arkadaşlığı, kardeşliği nasıl test ettiğini gözümle görmüş bir kardeşinizim. Size şunu söylemek istiyorum: Tayyip Erdoğan size emanettir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading