Yandex Metrica

Bütün komşuları zor durumda kalan Türkiye'de muhalefetin aşamadığı soru: Neden Norveç değiliz?

Bütün komşuları zor durumda kalan Türkiye'de muhalefetin aşamadığı soru: Neden Norveç değiliz?

Türkiye halkı, uzun yıllardır kaymak tabakada bulunan gayrimüslim iş dünyası, koalisyonlar ve devlet içindeki önemli bir kısmı ele geçiren Amerikancı gladyoya karşı durarak AK Parti'yi tercih etti. Halkı sefalete sürükleyen ve ülkenin kaynaklarını peşkeş çeken küresel sistemin Türkiye şubesi ise halen iktidar sevdasından vazgeçmiyor. Bu 20 yıllık süreçte, Türkiye'nin tüm komşuları hep geriye giderken, hükümet her saldırı sonrası bürokratik, ekonomik ve siyasi olarak güçlendi. İç ve dış yüzlerce saldırı, sabotaj, sokak olayları ve kanlı darbe girişimine rağmen azgın azınlık diye tabir edilen muhalifler, kişi başı milli geliri en yüksek ülkelerin refah seviyesine erişemediğimiz için hükümete oy vermeyeceğini söylüyor.

Gündem

23.01.2024, 19:17

İbni Haldun'un, "Coğrafya kaderdir" sözünü iliklerine kadar hisseden Türkiye, bölgesindeki çatışmalara karşın büyüyerek ve güçlenerek yoluna devam ediyor.

Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya Türkiye'den defol Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya... Haberi Görüntüle

KAĞITTAN DEVLET: IRAK

Son 20 yılda Türkiye’nin komşularından; Saddam Hüseyin'in devrilmesinden sonra Irak fiilen 3 parçaya bölündü. 2003'te mesnetsiz bahanelerle ABD'nin kanlı müdahalesine maruz kalan komşu ülkede, zengin petrol kaynaklarına rağmen sosyal ve ekonomik yıkım yaşandı. Mezhep ve etnik köken çatışmaları yaşanan ülkede İran gitgide etkisini kaybediyor.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

21. YÜZYILIN EN BÜYÜK ACILARINI SURİYELİLER ÇEKTİ

Suriye’de 2 milyondan fazla sivilin öldürüldüğü,10 milyona yakın Suriyelinin ülkesini terkettiği kanlı iç savaş 11 yıldır sürüyor. ABD, Rusya, Türkiye, Avrupa Birliği ve İran'ın yoğunluğu düşük çatışmalarının sürdüğü ülkede küresel dizayn Türkiye tarafından durduruldu.

Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri uçuşu Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri uçuşu Haberi Görüntüle

İRAN KENDİNE YETEMİYOR

İran dünya tarafından izole edildi. Zengin yeraltı kaynaklarına rağmen işsizlik ve düşük alım gücü, halkın tepkisine neden oluyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde Huzistan eyaletinde marketler halk tarafından yağmalandı.

Son dakika... Beyoğlu'nda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Son dakika... Beyoğlu'nda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN BİTİK DURUMDA

Ermenistan'da dar ve elit kesmin haricinde halkın büyük bir kısmı yoksul durumda. Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasına rağmen Ermeniler, Rusya yanlısı yönetimi değil mağlup Başbakan Nikol Paşinyan'ın Batı'cı politikalarını tercih etti.

Teleferik kazasında mahsur kaldılar! Kurtarma ekipleri 'manzaranın tadını çıkarın' diye gençleri sakinleştirdi! Teleferik kazasında mahsur kaldılar! Kurtarma ekipleri 'manzaranın tadını çıkarın' diye... Haberi Görüntüle

GÜRCİSTAN TOPRAKLARINI KAYBETTİ

ABD'ye bağımlı olan Gürcistan yönetimi, 2008'deki savaş sonunda Rusya’ya Güney Osetya ve Abhazya'yı bırakmak zorunda kaldı.

İstanbul'da İstanbul'da "MAHZEN-27" operasyonu! Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov yakalandı Haberi Görüntüle

UKRAYNA, AVRUPA'NIN SURİYE'Sİ OLDU

24 Şubat'ta başlayan savaş sonrası Ukrayna'nın büyük bir kısmı yıkıldı. Kırım'dan sonra topraklarının bir kısmı daha Rus işgali altına girdi. Askeri ve ekonomik olarak çok kötü durumda olan Vladimir Zelenski yönetimi Batı'nın her türlü desteğine muhtaç durumda.

Beylikdüzü-Avcılar D-100 karayolunda feci kaza: Çok sayıda ekip olay yerinde Beylikdüzü-Avcılar D-100 karayolunda feci kaza: Çok sayıda ekip olay yerinde Haberi Görüntüle

RUSYA ÇÖKÜŞ DÖNEMİNE GİRDİ

ABD ile güç mücadelesi veren Rusya ise Ukrayna'daki savaş ile küresel sistemden atıldı. Kırım ilhakı sonrası halihazırda devam eden yaptırımlarla ekonomik olarak yorgun düşen ülke savaş ile tamamen Çin, Hindistan ve Türkiye pazarına yöneldi. Savaş uzarsa Rusya, ekonomik ve askeri olarak eski gücünün çok uzağında kalacak.

Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce Sivas'ta deprem mi oldu? Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce... Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN KAMBURU YUNANİSTAN

2008 küresel krizinin ardından zor duruma düşen Yunanistan'ın borç krizi Avrupa Birliği'ni de derinden etkiledi. 2009'da patlak veren 300 milyar doları aşkın borcu faizlerle katlandı. AB ve ABD olmasa Yunanistan diye bir devlet yoktu.

ALES/1 Soru kitapçığı ve cevap anahtarı! ALES/1 sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli oldu 2024? ALES/1 Soru kitapçığı ve cevap anahtarı! ALES/1 sonuçları açıklandı mı,... Haberi Görüntüle

MISIR, LÜBNAN VE LİBYA

Siyasi ve ekonomik krizlerle boğuşan Mısır, Libya ve Lübnan gibi ülkeler de var. Libya'da halen iç savaş devam ediyor. Batı destekli darbeciler ile Türkiye destekli meşru hükümet savaşıyor.

Bilanço ağır! Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk dört gününde 2453 kaza 26 can kaybı Bilanço ağır! Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk dört gününde... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BİR TÜRLÜ DURDURULAMIYOR

Türkiye 20 yıllık süreçte birçok toplumsal ve psikolojik harp girişimine maruz kaldı. Bunlar arasında en öne çıkanlarından olan E-muhtıra, Gezi kalkışması ve 15 Temmuz FETÖ'cü kanlı darbe girişimi gören iktidar her seferde ABD gladyosunu mağlup etti.

Ana muhalefet partisinin toplumu kutuplaştırma çabaları ve FETÖ ve PKK ile iş birliği devam ediyor.

Bölücü terör örgütünün askerlere ve sivillere yönelik kanlı saldırıları, Suriye ve Irak'ta oynana güdümlü DEAŞ tiyatrosuyla PKK'ya alan açıldı. İstikrarsız hale getirilen Afganistanlı ve Suriyelileri Türkiye'ye göçe zorlayarak hem bölgede kendi istedikleri demografik yapılar sağlanacak hem de Türkiye çok zor durumda bırakılacaktı. Suriye'de olağanüstü 3 harekat gerçekleştiren Türkiye, Batı'yı yenilgiye uğrattı ve göçün büyük bir kısmını durdurmayı başardı.

2018'de alenen başlayan ekonomik darbe girişimlerini engelledi. Savunma sanayiindeki ambargolara karşı yerli ağır silahlarını geliştirdi. 2 yıl süren koronavirüs salgınını hem sağlık sistemini kilitlemeden hem de ekonomideki çarkları durdurmadan yönetebildi.

Hane halkı alım gücü düşse de yaşam standartlarının koalisyon dönemlerinin çok üstünde olduğu Türkiye'de ekonomik tablonun kısa bir süre sonra normalleşeceği bekleniyor.

Ölümlü Dünya 2 ne zaman çıkacak? Ölümlü Dünya 2 Netflix'te mi olacak? Ölümlü Dünya 2 ne zaman çıkacak? Ölümlü Dünya 2 Netflix'te... Haberi Görüntüle

MUHALEFET NORVEÇ İLE BİZİ KIYASLIYOR

Dünyanın en sert coğrafyasında kavgasını sürdüren Türkiye, hiçbir tehdit altında olmayan İsviçre, Lüksemburg veya Norveç’in refah seviyesine erişemediğimiz için muhalefetin eleştirilerine maruz kalıyor. Kaos girişimlerine karşı kontrol mekanizmasını sıkı tutan Türk devleti tarihinin en büyük seçimlerine doğru gidiyor. Bu süreçte ideolojik olarak birbirine karşı olan partiler, Cumhur İttifakı'na birleşti. Hemen her gün yeni bir tiyatro sergileniyor. Yurt dışındaki tek merkezden yönetilen yapılar toplum muhendisliğine girişse de vatandaşların tahriklere ve tuzaklara düşmeyeceği aşikar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading