Yandex Metrica

Bursa halkı müdürünün yanında: Haydar Akın mevzuata aykırı bir iş yapmadı

Müdürlük yaptığı ortaokulda velilerin talebi üzerine kız öğrencilerle erkek öğrencilerin yanyana oturtulmamasını isteyen Haydar Akın, linç kampanyasının ardından görevden alınmıştı. Karara itiraz eden Bursalılar, Haydar Akın için eylem yaptı.

Gündem

23.01.2024, 19:02

Bursalılar, Osmangazi ilçesindeki Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın görevden alınmasını protesto etti. Velilerin talebi üzerine maiyetindeki öğretmenlere mesaj gönderen ve kız öğrencilerle erkek öğrencilerin sıralarında yan yana oturtulmamasını isteyen Akın hakkında linç kampanyası başlatılmış, başarılarıyla yıllardır adından söz ettiren müdür görevden alınmıştı. 

Cumhuriyet gazetesinin fitilini ateşlediği kampanya CHP ve Eğitim-İş sendikasının da katılımıyla bir anda 'haremlik-selamlık' tartışmasına dönüşmüş, inanış ve geleneklere yönelik küfrün bahanesi haline gelmişti. 

FETÖ'yle mücadele devam ediyor: İzmir'de 18 kişi tutuklandı FETÖ'yle mücadele devam ediyor: İzmir'de 18 kişi tutuklandı Haberi Görüntüle

HAYDAR AKIN YALNIZ DEĞİLDİR

Hedefteki müdürün haksızlığa uğradığını belirten Bursalılar, yıllardır tanıdıkları Haydar Akın için sokağa çıktı. Eğitim-Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkan Vekili Adil Yazıcıoğlu tarafından okunan basın açıklamasında Haydar Akın'ın eğitimin bir paydaşı olan velilerin talebi üzerine sözkonusu mesajı öğretmenlere geçtiğini, kız ve erkeklerin ayrı oturtulması konusunda mevzuata aykırı bir durum bulunmadığını belirtti.

"Haydar Akın yalnız değildir" diye slogan atan birçok veli, görevden alma kararını kabul etmediklerini bildirdi. 9 yıldır Mithatpaşa Ortaokulu'nda çalışan Akın'ın başarılı çalışmalarından bahsedilen açıklamada "900 öğrencisi ve 47 öğretmeniyle Akın, başarılı ve huzurlu bir eğitim ortamı oluşturmuş, ortaokul düzeyinde LGS'deki başarılı sonuçlarla Mithatpaşa'nın her yıl Bursa'da ilk sıralarda yer almasını sağlamıştır" denildi.

23 Nisan Antalya Türk Yıldızları gösterisi saat kaçta başlayacak? Türk Yıldızları jet gösterisi nereden izlenir? 23 Nisan Antalya Türk Yıldızları gösterisi saat kaçta başlayacak? Türk... Haberi Görüntüle

28 ŞUBAT KARANLIĞINI UNUTMADIK 

Basın açıklamasını Adil Yazıcıoğlu okudu. 

Eğitim-Bir Sen Bursa sorumlusu Yazıcıoğlu şunları söyledi: "Milletin değerlerinden kopuk bu jakoben ve totaliter zihniyetin tüm stepnelerini, emellerini, içlerinde gizledikleri kin ve nefretlerini, 28 Şubat karanlığında gördük, bir daha da aynı zulüm ve cürümleri işlemelerine izin vermemeliyiz. Olayı köpürten anlayış ve kafa yapısının geçmişteki icraatlarını çok iyi biliyoruz. Öküzün altında buzağı arıyorlar. Kendi tabanlarını zinde tutmak ve laiklik tamtamcılığı yapmak istiyorlar. İşin içine bir de Atatürk düşmanlığı iftirası ekleyerek hedeflerine ulaşabileceklerini zannediyorlar. Müdürümüze sahip çıkmalıyız. Bu olayda en ufak bir suç unsuru yoktur. Okul müdürü bir suç işlememiştir." 

Mithatpaşa Ortaokulu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, DAĞDER Başkanı Yaşar Türk, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa İl Başkanı Mehmet Fatih Kaya, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların başkanları, EBS Bursa 1 Nolu Şube üyeleri ve yöneticileri, sivil toplum kuruşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrencisi velisi  açıklamaya katılarak destek verdi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading