Yandex Metrica
SON DAKİKA
Burka nedir? Burka ne demek, anlamı ne?

Burka nedir? Burka ne demek, anlamı ne?

Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesiyle gündeme gelen Burka nedir? Burka ne anlama gelmektedir?

Gündem

24.03.2024, 05:26

Taliban’ın 20 yıl sonra Afganistan’da yönetimi tekrardan ele geçirmesiyle kadınların burka giyip giymeyeceğine dair sorular son zamanlarda sıklıkla gündeme gelmektedir. Peki herkes tarafından merak edilen Burka nedir? Burka ne demek ve ne anlama gelmektedir? İşte merak edilen Burka’nın anlamı... 

TSK'dan Metina'da operasyon! 12 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi Haberi Görüntüle

BURKA NEDİR?  

Arapça “brk” kökünden gelen Burka (ﺑﺮﻗﻊ), her tarafı tamamen kapalı ve sadece giyenin önünü görebilmesi için yüz kısmında küçük bir bölümün açık kaldığı kafesli tabir edilen bir çarşaftır.  

Burka_nedir_anlamı

Afganistan’da Taliban’ın yönetimi zamanında kadınlar tarafından giyilmesi zorunlu hale getirilen Burka, yeni yönetimle beraber serbest hale getirilmişse de halk tarafında büyük bir değişim görülmemiştir.  Ancak son günlerde Taliban’ın Afganistan’da tekrardan yönetimi ele geçirmesiyle gündeme gelen Burka’nın, yeniden zorunlu hale getirilip getirilmeyeceği ise herkes tarafından merak edilmektedir. 

Burka, günümüzde yaygın bir şekilde Afganistan başta olmak üzere Pakistan ve Hindistan'ın kuzey bölgeleri gibi dünyanın hemen her yerinde rağbet görüp, kullanılmaktadır. Ayrıca bazı koyu Yahudi mezheplerine mensup kişilerinde, Burka benzeri tüm vücutlarını örten kıyafetler giydiği bilinmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading