Bunun adı rezalet! Köfteci Yusuf'un ardından ikinci skandal! Ünlü firmanın dönerinden çıkanlar hayrete düşürdü!

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Köfteci Yusuf'taki domuz eti skandalı tüm Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Et döner ve köftede domuz eti tespit edildiği ortaya çıkan Köfteci Yusuf'un ardından yeni bir skandal ünlü bir firmanın dönerinde ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 1 Ekim'de başlattığı uygulamayla gıdada taklit ve tağşiş yapan firmalar tek tek ifşalamaya başladı. Bakanlığın 10 Ekim tarihli listesinde oldukça popüler olan Köfteci Yusuf firmasının et döner ve köftesinde domuz etinin tespit edilmesi Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü.
Köfteci Yusuf'taki bu gıda skandalı hafızalarda tazeliğini korurken, başka bir döner firmasından da mide bulandıran bir haber geldi. Dünyaya döner ihraç eden firmanın baton dönerinde peçete, kemik ve yabancı madde çıktı.
KÖFTECİ YUSUF'TAN SONRA BİR SKANDAL DAHA
Köfteci Yusuf, skandalı hala gündeme gelmeye devam ederken Türkiye'den tüm dünyaya döner ihraç eden bir firmanın adının daha mide bulandıran bir olayla anıldığı öğrenildi.
İÇİNDE NE ARARSAN VAR!
Skandal, geçtiğimiz yılın ağustos ayında Ankara'da ünlü bir döner zincirinin İncek şubesinde yaşandı. Olayın merkezinde, Türkiye'nin en tanınmış döner markalarından birinin ürettiği baton döner bulunuyordu.
Dönercinin, 25 yılı aşkın süredir piyasada olan ünlü bir döner firmasından sipariş edip satışa sunduğu baton döner kesildiğinde içinden peçete, kemik ve yabancı madde çıktı.
FİRMAYA BİLDİRDİ
Toplum sağlığını tehdit eden 20 kiloluk döner imha edilirken dönerci durumu, döneri satın aldığı firmaya bildirdi. Dönerin içine yabancı cisimlerin kasıtlı bir şekilde yerleştirilmiş olabileceği akıllara geldi.
Firma, yapılan araştırmalarda, bu yabancı maddelerin yalnızca üretim sürecinde belirli aşamalarda eklenebileceğini ve bu aşamanın da dondurucuya gönderilmeden önceki son basım aşaması olduğunu tespit etti.
GÖREVLİ İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Firma, dönerin üretildiği İstanbul'daki tesiste görevli olan Yasin K.'yi suçlu buldu. Barkod ve parti numarası üzerinden yapılan incelemede, dönerin kusurlu olduğu anlaşıldığında, Yasin K.'nin üretimle doğrudan ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Firma, çalışanının kasıtlı olarak döneri bozulmuş hale getirdiğini ve bunun sonucunda büyük bir maddi ve manevi zarara uğradığını belirterek suç duyurusunda bulundu.
Yasin K., ise savcılık sorgusunda kendisini savunarak, barkodun sadece kendisine ait olmadığını ve başkaları tarafından da kullanıldığını iddia etti.
Ancak yapılan araştırmalar, barkodun Yasin K.'nin sorumluluğundaki ürünlere ait olduğunu ve dolayısıyla dönerin hazırlanmasında onun direkt rolü bulunduğunu ortaya çıktı.
HAPİS CEZASI İSTENDİ
Savcılık, Yasin K.'nin suçlamaları reddetmesine rağmen, olayla ilgili elde edilen veriler ışığında suçluluğunu kabul etmediği görüşüne vardı. Firmanın şikâyeti üzerine yapılan inceleme ve raporlar sonucunda, Yasin K. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istendi.
