Yandex Metrica

Bunu yapan yandı! Yargıtay'dan retweet kararı...

Bunu yapan yandı! Yargıtay'dan retweet kararı...

Twitter'da ''RT'den sorumlu değilim'' dönemi bitti. Yargıtay'dan dikkat çeken bir karar çıktı. Karara göre Twitter'da hakaret içerikli paylaşımları retweet yapan kullanıcı da hakaret suçu işlemiş sayılacak.

Gündem

05.03.2024, 13:54

Sosyal medyada yeni düzenlemeler yolda. Sosyal Medya Yasası için hazırlıklar sürüyor. Öncesinde Yargıtay'dan önemli bir karar çıktı. Buna göre sosyal medyada yapılan hakaret içerikli bir paylaşımı kendi hesabınızdan retweet etmek suç sayılacak. 


HAKARET DAHA FAZLA İNSANA ULAŞIYOR

Yargıtay 18. Ceza Dairesi, Twitter üzerinden hakaret içerikli paylaşımların retweet yoluyla paylaşılmasının hakaret suçunu oluşturduğuna hükmetti.  Yargıtay'ın kararına göre, sosyal medya hesabından hakaret içerikli bir paylaşımı retweet eden kullanıcılar, bu paylaşımın daha fazla insana ulaşmasını sağladığı için hakaret suçunu işlemiş sayılıyor. Yargıtay kararı benzer suçlarda emsal teşkil edecek. 

İBB'nin 'teknik arıza var' dediği ulaşım aksamasında gerçek bambaşka çıktı! 50 saati aşan metro arızasında vatandaşlar yolda kaldı! İBB'nin 'teknik arıza var' dediği ulaşım aksamasında gerçek bambaşka çıktı!... Haberi Görüntüle

3 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS

Yani bazı sosyal medya kullanıcılarının cezai sorumluluktan kurtulmak için  profillerine yazdıkları "Yaptığım her retweet onayladığım anlamına gelmez" gibi açıklamalar hukuki olarak anlam ifade etmiyor.  Yargıtay içtihatlarına göre, hakaret suçunu işleyen kişi de hakaret içeren paylaşımı yapan kişi gibi 3 aydan 2 yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılıyor.

Bilge Yılmaz İYİ Parti'den istifa mı etti? Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldı mı? Bilge Yılmaz İYİ Parti'den istifa mı etti? Bilge Yılmaz İYİ... Haberi Görüntüle

SAHTE HESAPLARDAN HAKARET NE OLACAK?

Cezai sorumluluktan kurtulmak için hakaret içeren paylaşımları sahte hesaplar üzerinden yapan kullanıcılar için de cezadan kaçış yok. Zira bu kullanıcıların kimlikleri de, IP adresleri, yani internete ya da yerel ağa bağlı cihazları belirleyen adresler üzerinden tespit edilebiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading