Yandex Metrica
SON DAKİKA
'Bunların kafası bu işe basmaz'

'Bunların kafası bu işe basmaz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul'a karşı çıkanlara tepki gösterdi, 'Bunların kafası basmaz, kaynak üretmeyi bilmezler' dedi. Biden ile yapacağı görüşme öncesi ABD yönetimine de 'bıktık artık' diyerek tepki gösterdi. Erdoğan kritik bir soruya da cevap verdi: Maskeler ne zaman çıkacak?

Gündem

26.03.2024, 09:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1 ve TRT Haber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye gündeminin kritik başlıklarında önemli açıklamalarda bulundu.

 Kanal İstanbul projesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeye karşı çıkanlara tepki gösterdi.

Kızılcık Şerbeti Giray kimdir, memleketi neresi? Kaan Taşaner kaç yaşında,... Haberi Görüntüle

"BUNLARIN KAFASI BU İŞE BASMAZ"

"Biz bunu yapınca bunlar çılgına dönecekler. Marmaray'ı yaptık, neyle yaptık, aynı anlayışla yaptık. Avrasya'yı aynı anlayışla yaptık. Belli bir süre işletecekler, sonra Türkiye Cumhuriyeti devletine devrederecekler. Ama bunların kafası bu işe çalışmaz, bunların kafası bu işe basmaz. Yok bunlarda böyle bir araştırma. Ben ekonomistim. Kaynak üretmek nasıl olur, bunun üzerine çalışacaksın. Saldırmakla, hakaret etmekle falan kaynak üretilmez. Bir şey yap, yol yap, İstanbul'un her yeri delik deşik. Biz geldik, geldiğimizde 23,5 milyar dolar borç vardı biliyorsunuz, 2013'te IMF'e bütün borcu ödedik, ilişkimizi kestik. Özelliğimiz bizim bu."

Ses kayıtlarını delil olarak gösterdi! CHP'yi karıştıracak itiraf: İmamoğlu önderliğinde... Haberi Görüntüle

"KANAL İSTANBUL İÇİN 200 BİLİM İNSANI ÇALIŞTI"

"Biz Kanal İstanbul projesine bağımsızlığımızın, egemenliğimizin tesis edileceği stratejik bir yatırım olarak bakıyoruz. Haziran ayı sonunda Kanal İstanbul için ilk köprünün temellerini atıyoruz. 6 köprü yapılacak üzerine. İlk köprünün temelini atacağız ki hızlandıralım işi. Ardından beş köprü daha temeli atılacak. İSKİ'nin deplase edilecek bazı boruları var, çalışmaları yapılacak.

Öyle bir şehircilik projesi ki bu proje, bu kanalın her iki tarafına ben diyeyim 250'şer bin konut, siz deyin 300-500, burada şehir içinde şehir oluşacak. Biz bu proje döneminde 200 bilim adamıyla çalışmalar yürüttü arkadaşlarımız. Bu çalışmalar neticesinde biz kültürel değerlerin korunmasına yönelik planlar neler olabilir hazırlanmasını istedik, yapıldı. Kanal İstanbul projesine de kararlı bir şekilde devam ederek yerli yabancı konsorsiyumlar olmak üzere güçlü bir adım atalım dedik.'

Cumhurbaşkanı'na yeni anayasa çalışmaları da soruldu. 

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINDA DURUM NE?

''128 madde üzerinde bu çalışmamızı yapacağız, çıkarılması, ilave edilmesi gerekenleri konuşacağız, 'tamam' dediğimiz anda Devlet Bey'e takdim edeceğiz. Adeta bir Anayasa Bilim Kurulu oluşturmanın gayreti içinde olduk. Bu kurulla çalışmamızı yürütelim ve en geniş anlamda uzlaşı sağlayalım istiyorum.''

MUHALEFETİN YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI

''(Millet İttifakı) Bunların anayasa metni hazırlığında millilik ve yerlilik olmayacak. Dağdaki PKK'lıyla mı milli bir anayasa yapacaksınız? Bu milletin anayasası dediğiniz zaman bunun milli, yerli boyutunun olması şart. Artık parlamenter demokrasi bizim için de bu millet için de mazi oldu. Hiçbir istikrar olmayan, sürekli koalisyonlarla iç içe ve zararda olan dönemleri yaşadık biz. 

Milletimiz koalisyon hükümetleri dönemine dönmeyi istemiyor. Yeni sistemle etkin ve hızlı kararlar alma yeteneğini kazandık.''

'128 MİLYAR DOLAR' TARTIŞMASI

128 milyar dolar tartışmayla ilgili Cumhurbaşkanı muhalefeti eleştrdi, yatırımlara işaret etti. 

''Merkez Bankası'nın parasının nereye gittiği sorulur mu? Bunların hesabı kitabı yok, anlamazlar bu işlerden. Bu kadar altyapı, üstyapı yatırımları, depremler, felaketler... Bu süreçte Van depremini, Bingöl depremini geçirdik. Bu harcamaları nereden yaptınız diye soran oldu mu. ''

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLMA İHTİMALİ

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için muhalefet bloğundaki hareketlilik ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimali de sorular arasındadydı. Erdoğan 'bizi ilgilendirmez' dedi.

''Hayır olsun. Normaldir. Bizim sahada böyle bir tartışma, adım yok. Cumhur İttifakı olarak partimizin içinde bu husustaki karar belli. İttifakın diğer ortağı olan MHP'de de Sayın Bahçeli bu konuda kararlarını zaten ta başından beri açıkladı. Bu dayanışmamız bizim bu şekilde yürüyor. 

Sıkıntı diğer tarafta. Onlar ne yaparsa yapsınlar. O da bizi çok fazla ilgilendirmiyor. ''

BIDEN YÖNETİMİNE TEPKİ: ARTIK BIKTIK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nato Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile yapacağı görüşmeye de değindi; Erdoğan ABD'nin Ermeni 'iddialarına yönelik tutumuyla ilgili 'artık bıktık' ifadesini kullandı.

''Kendisi ile yapacağımız görüşmede ilişkilerimizi konuşacağız. Sayın Biden'la maalesef görüşme, buluşma trafiğimiz o kadar rahat olmadı. NATO Zirvesi'nde bir araya geleceğiz. Bunları konuşacağız.

Peki bu gerilimin sebebi neydi? Bu da sözde Ermeni soykırımı. Artık bıktık yani. Her 24 Nisan gelir, 'Amerika Ermenilerle ilgili ne diyecek?' Ya tamam da senin bütün işin bitti de Ermenilerin avukatlığına mı soyunuyorsun? 

Yıllar geçti, Minsk üçlüsü olarak Azerbaycan-Ermenistan sorununu çözemediler. En sonunda Azerbaycan kendi göbeğini kendisi kesti. Burada da kalkıp hiç mi hiç alakası olmayan Türkiye'yi böyle bir konunun içerisine nasıl atarsın? Eğer söyleyeceğin bir şey varsa, yapmak istediğin bir şey varsa, NATO müttefikin olarak, gel bu çalışmaları yaptırtalım, ondan sonra konuşalım. Ama ben yaptım oldu, sözde soykırım olarak atacaksın önüne, ondan sonra kendine göre karar vereceksin. Senden önce Amerika'yı yönetenler bu işi senin kadar bilmiyor muydu? Onların hiçbiri bu ifadeyi kullanmadı. 

Türkiye Cumhuriyeti'ni köşeye sıkıştıranlar önemli bir dostunu kaybederler. 

ABD bizim müttefikimiz ise bu müttefik bizim yanımızda mı yer alacak, teröristlerin yanında mı yer alacak? Maalesef teröristlerin yanında yer alıyorlar.''

FAİZLERİ DÜŞÜRMEMİZ ŞART

Cumhurbaşkanı'nın faizler konusunda da mesajı vardı; 'düşürmemiz şart' dedi. 

''Bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart, onun için de temmuz-ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Çünkü faiz yükünü yatırımların, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için, orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız.''

MARMARA DENİZİ'NDEKİ DENİZ SALYALARI

''Bu konuda yapmamız gerekenler var ama belediyelerin yapması gereken çok önemli işler var, paslaşarak yapacağımız işler olabilir.

Allah'ın izniyle çözeceğiz, başka çaresi yok. Bunu İstanbul Belediyesinin eline bırakamayız.''

MASKESİZ GÜNLER NE ZAMAN?

''Sosyal mesafe gündemimizde yerini korursa maskeden de kurtulmak mümkün olur. Toplantılarda arkadaşlarla konuşuyoruz. 1,5 metre mesafeyi koruduğumuzda maskeyi çıkarabiliyoruz. ''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading