Bunlar nasıl siyasetçi! İYİ Parti'nin WhatsApp grubunda kadın vekil üzerinden iğrenç muhabbet!

İyi Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş'ın, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya'nın fotoğrafını parti grubuna gönderip "Sana alacam bunu kral" yazması kamuoyuna ve siyaset arenasında büyük tepki topladı.
İyi Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş, partinin il başkanları için oluşturulan WhatsApp grubunda yaptığı çirkin paylaşım nedeniyle tepki topladı.
İyi Partili Toktaş'ın, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya'nın bir fotoğrafını gruba göndererek "Sana alacam bunu kral" şeklinde bir ifade kullandığı ortaya çıktı.
"TOKTAŞ İSTİFA"
İyi Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş'ın, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya'nın fotoğrafını parti grubuna gönderip "Sana alacam bunu kral" yazması büyük tepki topladı. Cinsiyetçi ifadesi sosyal medyada gündem olurken, Toktaş'a istifa çağrıları yapıldı.
"SANA BUNU ALACAĞIM KRAL"
İyi Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş, partinin il başkanları için oluşturulan WhatsApp grubunda yaptığı bir paylaşım nedeniyle tepki topladı. Toktaş'ın, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya'nın bir fotoğrafını gruba göndererek "Sana alacam bunu kral" şeklinde bir ifade kullandığı ortaya çıktı.
Sosyal medyada iyi Partili Toktaş'ın çirkin sözleriyle ilgili şu yorumlar yapıldı;
Kendinize gelin, ayıptır.
Bunlar nasıl insan ya...
Bir anne olarak ben utandım.
Yazıklar olsun. Siyasetin geldiği noktaya bakın.
GÖREVDEN ALINDI
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP Osmaniye Milletvekili ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya'yı hedef mesajla ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili inceleme başlattıklarını bildiren Dervişoğlu, süreç tamamlanana kadar bu konudaki hassasiyetlerinin bir göstergesi olarak, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı’nın görevlerini Genel Başkan olarak bizzat yürüteceğini duyurdu. Dervişoğlu ayrıca İYİ Partili kadın milletvekilleri Şenol Sunat, Ayyüce Türkeş Taş ve Selcan Taşçı'nın Asu Kaya'yı ziyaret edeceklerini bildirdi.
Dervişoğlu'nun X hesabından yaptığı açıklama şöyle:
"Bugün sosyal medya ve basında, Teşkilat Başkanımız Sayın Hasan Toktaş’a ait olduğu iddia edilen bir WhatsApp mesajı paylaşılmış ve haberleştirilmiştir.
Kıymetli bir Milletvekilimizin, Sayın Asu Kaya’nın da adının geçtiği iddia edilen mesajla ilgili olarak, Sayın Hasan Toktaş’ın yaptığı açıklama nazarımda muteberdir.
Ancak hem konunun, hem de bu konulardaki hassasiyetimizin bir gereği olarak, Genel Sekreterimiz Sayın Uğur Poyraz ve Hukuk-Seçim ve Parlamento İlişkileri Başkanımız Sayın Hakan Şeref Olgun’u hukuki süreci takip, inceleme ve araştırma yapmak üzere görevlendirmiş bulunuyorum.
İlgili arkadaşlarımız ve partimizin kurulları gerekli çalışmayı tamamlayıncaya kadar, bu konudaki hassasiyetimizin bir göstergesi olarak, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı’nın görevlerini Genel Başkan olarak bizzat yürüteceğim.
Ayrıca partimizin kadın milletvekilleri Sayın Şenol Sunat, Sayın Ayyüce Türkeş Taş ve Sayın Selcan Taşçı, Sayın Asu Kaya’yı ziyaret edip konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklardır.
Aziz milletimizin bilgisine sunarım.
Saygılarımla."
