Yandex Metrica
SON DAKİKA
Buğra Kavuncu'ya saldıran Sinan Oral ile Levent Gültekin'e saldıranların avukatı aynı çıktı

Buğra Kavuncu'ya saldıran Sinan Oral ile Levent Gültekin'e saldıranların avukatı aynı çıktı

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldıran Sinan Oral isimli şahsın avukatı, MHP Bakırköy İlçe Üyesi Utku Güler ile Levent Gültekin'e saldıran kişilerinde avukatlığını yapan Atilla Recephan Diler olduğu ortaya çıktı.

Gündem

28.02.2024, 10:20

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de katıldığı programın ardından Bakırköy'de Sinan Oral isimli şahsın yumruklu saldırısına uğradı. Bu sabah yakalanan Oral hakkında tutuklama kararı verilirken, Oral'ın avukatının MHP Bakırköy İlçe Üyesi Utku Güler ve Levent Gültekin'e saldıran kişilerin avukatlığını yapan Atilla Recephan Diler olduğu bilgisine ulaşıldı. Bunun yanı sıra Oral verdiği ifadede Ümit Özdağ'ın Kavuncu'ya yönelik söylemlerinin kendisini etkilediğini ve bu nedenle saldırıda bulunduğunu söyledi.

Araç satın almak için Bakırköy'de bulunduğunu söyleyen Oral, “Ben olay günü araç satın almak için sahibinden.com sitesinde gördüğüm ilan üzerine şu an telefon numarasını hatırlamadım ancak ismini Arif olarak bildiğim şahıs ile iletişime geçtim ve aracı görmek için Halkalı'ya gittim. Şahıs işi çıktığını söyleyerek Halkalı'dan Bakırköy'e geçtiğini bana iletince ben de taksiyle Bakırköy'e geçtim. Bakırköy Meydan'da Arif'i aradım. Ancak telefonu açmadı. Cuma günü olması nedeniyle namazda olduğunu düşünerek namaz vakti geçene kadar yeğenlerime ve çocuklarıma alışveriş yapmak için gezinmeye başladım” diye konuştu.

Oral aynı zamanda, “Meydanda dolaşırken mağdur Buğra Kavuncu'yu gördüm. Kendisini şahsen tanımamakla birlikte Ümit Özdağ'ın Buğra Kavuncu'ya yönelik FETÖ'cü olduğu iddialarından dolayı Buğra Kavuncu'ya karşı antipatik bir yaklaşım içerisindeydim. Ben vatanına ve milletine bağlı bir insan olduğundan Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu düşünerek kendisine doğru yaklaştım ve bir anlık refleks ile elimi kaldırarak mağdura vurdum. Daha sonra yapmış olduğum olayın şoku içerisinde olay yerinden uzaklaştım. Taksiye binerek ikametim Silivri'ye gittim. Aileme dahi hiçbir şey anlatmadım. Daha sonra kolluk ekipleri ikametime geldi. Ben olay yerinde tek başımaydım, yanımda başka kimse yoktu. Tamamen anlık bir şekilde mağduru görmem üzerine eylemi gerçekleştirdim. Üzerime atılı suçlamayı anlattığım şekliyle kabul ediyorum” şeklinde konuştu.

Son dakika: Kilit kapanıyor! MSB kaynakları duyurdu: Irak’ın kuzeyinde "Güvenli... Haberi Görüntüle

LEVENT GÜLTEKİN DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Daha önce de gazeteci-yazar Levent Gültekin’in bir programa katılmak için gittiği Halk TV'nin Bakırköy'deki binası önünde saldırıya uğramıştı. Buğra Kavuncu'ya saldıran Sinan Oral'ın avukatlığını, Gültekin'e saldıran kişilerin avukatlığını yapan Atilla Recephan Diler'in yaptığı öğrenildi. Oral'ın diğer avukatı ise MHP Bakırköy İlçe Başkanlığı üyesi Utku Güler olduğu belirlendi.

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve İstanbul Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erhan Özkök'ün, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldıran Sinan Oral'ın işyeri açılışına katıldığı da ortaya çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading