Yandex Metrica

Buğday tarlaları neden yanıyor? Terör örgütü PKK'nın bu işte parmağı var mı?

Buğday tarlaları neden yanıyor? Terör örgütü PKK'nın bu işte parmağı var mı?

Tüm dünya, küresel buğday krizi ve kıtlık tehlikesi ile boğuşurken, Türkiye'nin dört bir yanından buğday tarlaları yangını haberleri geliyor. Peki, binlerce dönümlük arazileri kapsayan buğday tarlaları neden yanıyor? Bu yangınlar sabotaj olabilir mi?

Gündem

23.01.2024, 19:30

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle patlak veren buğday krizi, küresel kıtlık ihtimalinin her zamankinden daha fazla dillendirilmesine yol açtı. Rusya ve Ukrayna küresel buğday ihracatının yüzde 30'unu karşılarken, iki ülke arasındaki savaş nedeniyle buğday fiyatları bir anda yüzde 42 arttı. Öte yandan, dünyadaki bu gelişmeler büyük bir korkuya yol açarken Türkiye'de buğday tarlalarında çeşitli nedenlerle yangınlar çıkmaya başladı.

2024 öğretmen atama 2023 KPSS puanı ile mi yapılacak? Hangi KPSS puanıyla öğretmen atama başvurusu yapılır? 2024 öğretmen atama 2023 KPSS puanı ile mi yapılacak? Hangi... Haberi Görüntüle

ÜLKELER İHRACATI KISITLAMA YOLUNA GİTTİ

Dünya genelinde yaşanan buğday krizi nedeniyle ülkeler, stokladıkları buğdayları ihracata kapatarak kendi ülkeleri için kullanmak istiyor, bu durum ise küresel buğday krizinin derinleşmesine yol açıyor.

Uzman isimden yüreklere su serpen açıklama: Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun süre deprem yok Uzman isimden yüreklere su serpen açıklama: Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun... Haberi Görüntüle

BUĞDAY TARLALARI YANIYOR

Küresel buğday kriziyle birlikte kıtlık tehlikesi devam ederken Türkiye'nin dört bir noktasından gelen buğday tarlalarının yanma haberi, sabotaj ihtimalini güçlendiriyor.

Geçtiğimiz haftalarda, Türkiye'nin 6 farklı bölgesinde çıkan tarla yangınları bu hafta da devam ediyor. 

Son olarak, İstanbul Silivri'de çıkan yangında 150 dönüm buğday ekili alan zarar gördü.

IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu Haberi Görüntüle

YANGIN ÇIKAN BÖLGELER

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan tarla yangınları ise şu şekilde:

Osmaniye, Bursa, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mersin ve Aydın'da buğday tarları yandı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaklaşık 80 dönüm ekili arazi yangın sonucu küle döndü. Saraççeşme Mahallesi'nde Salih Kılıç'a ait ekili buğday tarlasında iddiaya göre elektrik tellerinin birbirine temas etmesiyle düşen kıvılcımlar yangına neden oldu. Ancak yangının kundaklama sonucu çıktığı da iddia ediliyor. 

Batman'da elektrik tellerinde çıkan kıvılcımlar yüzünden 200 dönüm ekili buğday küle döndü. Aynı sebeple Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki 300 dönümlük buğday tarlası yandı.

Geçtiğimiz haftalarda Çorlu'da buğday tarlasında çıkan yangına ise yoldan geçen araçlardan atılan sigara izmaritlerinin neden olduğu söylendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek: Görüşme Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek: Görüşme... Haberi Görüntüle

BU YANGINLARI KİM ÇIKARIYOR?

Orman yangınlarında sabotaj şüpheleri doğru çıkarken, tarla yangınlarında da bu ihtimal her zamankinden daha yüksek sesle dillendiriliyor. Vatandaşlar, bu yangınların derinlemesine araştırılmasını yetkililerden talep ediiyor.

Terör örgütü PKK, Türkiye'nin yurt içindeki ve yurt dışındaki başarılı terör operasyonları sebebiyle başını mağarasından çıkaramazken, terör örgütünün şehirlerdeki uzantıları çeşitli sabotajlarla Türkiye'nin ve vatandaşların geleceğine kastediyor.

Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Haberi Görüntüle

THE ECONOMİST'TEN DİKKAT ÇEKEN BUĞDAY KAPAĞI

Önceki yıllarda yaptıkları kapak fotoğrafları ile gelecekte olacak olayları tahmin eden The Economist dergisi, geçtiğimiz ay yayınladığı kapakta gıda krizine dikkat çekerek buğday başaklarını kuru kafa olarak resmetmişti. 

Kapağını Twitter'da paylaşan dergi, "Savaş, kırılgan bir dünyayı kitlesel açlığa doğru itiyor. Bunu düzeltmek herkesin işi" notunu düşerek, dünyayı bekleyen büyük kıtlığa dikkat çekmişti.

Derginin bu kapağı, dünya basınında geniş yer bulmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading