Yandex Metrica

Bu virüsün adı 'Monkey B'! Adresi tahmin etmek zor değil

Bu virüsün adı 'Monkey B'! Adresi tahmin etmek zor değil

Virüs kabusu bitmiyor. Bu kez başka bir virüs, "Monkey B" virüsü nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. Hayatını kaybeden veterinerin, mart başında ölmüş iki maymunu incelediği ortaya çıktı. Adresi tahmin etmek zor değil: Çin.

Gündem

23.01.2024, 17:40

Çin'in başkenti Pekin'de yeni bir virüs gündemde. 53 yaşındaki erkek veteriner "Monkey B" (BV) virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Böylece bu virüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşmiş oldu.

İSPARK indirim şartları ne 2024? İstanbul İSPARK'lar indirimli mi, kimlere? İSPARK indirim şartları ne 2024? İstanbul İSPARK'lar indirimli mi, kimlere? Haberi Görüntüle

53 YAŞINDAKİ VETERİNER ÖLDÜ

Hindustantimes'ın haberine göre, Pekin’de 53 yaşındaki veteriner, bulantı ve kusma şikayetlerinden 1 ay sonra ateş ve nörolojik semptomlar göstermeye başladı.

China CDC Weekly’nin yaptığı açıklamaya göre, 53 yaşındaki veteriner cerrah, mart başında ölmüş iki maymunu inceledikten sonra BV virüsüne yakalandı.

Birkaç farklı hastanede tedavi altına alınan veteriner, 27 Mayıs’ta hayatını kaybetti.

İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa İstanbul yükselir mi, düşer mi? İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa... Haberi Görüntüle

VETERİNER BV POZİTİF ÇIKTI

Nisan ortalarında bir grup araştırmacı, hastalığı tanımlamak için hastadan omurilik sıvısı, kan, burun sürüntüsü ve plazma dahil birtakım örnekler topladı.

Örnekler Çin Ulusal Viral Hastalık Kontrol ve Önleme Enstitüsüne gönderildi. Yapılan RT-PCR testleri sonucunda sadece BV virüsünün pozitif çıktığı ortaya çıktı. 

Hayatını kaybeden veterinerin yakın temasta olduğu düşünülen yakınlarının testleri negatif.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading