Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu ödemeyi yapanlar dikkat! Hesabınızı kontrol edin! 2 bin TL hesabınıza yatırılmış olabilir!

Bu ödemeyi yapanlar dikkat! Hesabınızı kontrol edin! 2 bin TL hesabınıza yatırılmış olabilir!

Anayasa Mahkemesi koronavirüs salgını döneminde vatandaşlara kesilen cezaların geri ödenmesi kararı aldı. Peki, Koronavirüs cezaları ne zaman ödenecek?

Gündem

23.01.2024, 20:59

Koronavirüs cezaları ne zaman ödenecek sorusunun yanıtı merak ediliyor. Salgın döneminde kesilen cezaların geri ödenmesi kararlaştırıldı. Bu dönemde toplum sağlığının sağlanması için belli kurallar konulmuş ve bu kurallara uymayanlara caydırıcı olması için çeşitli cezalar kesilmişti. Sokağa çıkma yasağı ve maskesiz gezmeme kurallarına uymayanlara yaklaşık 3 milyar lirayı bulan cezalar kesilmiş ve bu cezaların büyük bir kısmı iptal edilirken bir kısmı ise vatandaşlar ise cezalarını ödemişti. Peki, Koronavirüs cezaları ne zaman ödenecek?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra hızla dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle milyonlarca insan enfekte olurken Türkiye'de toplamda 17.232.066 kişi koronavirüse yakalanmış ve yaklaşık 102 bin insanımız koronavirüs nedeniyle vefat etmişti.

Doğu Ekspresi'ne 2 yeni hat Bakan Uraloğlu tarih verdi: Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır seferleri... Doğu Ekspresi'ne 2 yeni hat Bakan Uraloğlu tarih verdi: Ankara-Tatvan... Haberi Görüntüle

CEZALAYI ÖDEYENLERE GÜZEL HABER

Toplum sağlığını koruma için kesilen cezalar bazı vatandaşlar tarafından erken davranılarak faize binmemesi için ödenmişti. Öte yandan harekete geçen Anayasa Mahkemesi salgın döneminde kesilen cezaların geri iade edilmesi konusunda karar alarak pek çok vatandaşı sevindirdi. Pandemide konan cezaları ihlal eden 1 milyon 388 bin 865 kişi için toplamda 3 milyar ceza uygulandı. 1 milyon 67 bin 485 kişinin ödemediği 2,7 milyar liralık ceza çıkarılan yasa gereği silinmişti ve 321 bin 380 kişinin ödediği 309 milyon TL’nin Anayasa Mahkemesi tarafından geri ödeneceği açıklandı. Bu durumda pek çok vatandaş ödediği ücreti geri alabilecek. AYM'nin kararı sonrasında geri ödenecek ücretlerin kısa sürede hesaplara aktarılması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading