Yandex Metrica

Bu mezalim artık bitmeli!

Bu mezalim artık bitmeli!

Ateşkese rağmen saldırılarını sürdüren İsrail'de Türk Dışişleri'nden bir uyarı daha geldi: "İbadet özgürlüğünü kısıtlayan bu mezalimin artık son bulması şart"

Gündem

23.01.2024, 17:30

İsrail polisi cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa’daki cemaate yine saldırdı. İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da cuma namazı sonrası cemaate plastik mermi ve ses bombasıyla saldıran siyonist işgalciler, direniş gruplarıyla varılan ateşkesi ihlal etti. 

Binlerce Filistinli cuma namazının ardından Mescid-i Aksa’da İsrail’in geri adım atarak Hamas ile ateşkese varmasını kutladı. Filistin bayrakları açan kalabalık sık sık tekbir getirdi. Filistinliler daha sonra Mescid-i Aksa’dan Eski Şehir bölgesine doğru yürüyüşe geçmek istedi. İsrail polisi, ses bombası ve plastik mermiyle Filistinlilere saldırarak grubu dağıtmaya çalıştı. Saldırı nedeniyle 20'yi aşkın kişi yaralanırken İsrail güçleri bazı Filistinlileri gözaltına aldı.  

Hamas'la varılan ateşkese uymayan ve Müslümanların ilk kıblesinde ibadet imkanını engelleyen İsrail'in bu tutumuna ilk tepki Türk Dışişleri'nden geldi. Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, "Gazze’de ateşkes, Kudüs’te saldırı! İsrail’in samimiyetsiz, ikiyüzlü tutumu devam ediyor. İnanç ve ibadet özgürlüğünü kısıtlayan bu mezalimin artık son bulması şart" ifadelerini kullandı. 

Aynı saatlerde işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde toplanan Filistinli gruplar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. İsrail güçleri, göstericilere ses bombası ve plastik mermiyle saldırdı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading