• G.ALTIN

    4.345,98

  • DOLAR

    39,2169

  • EURO

    45,2700

  • BIST 100

    9.311,88

  • BITCOIN

    $105.932

Bu kardeşlik unutulmaz! Türkiye’nin desteğiyle Azerbaycanlı aileler yuvaya dönüyor

Bu kardeşlik unutulmaz! Türkiye’nin desteğiyle Azerbaycanlı aileler yuvaya dönüyor

Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova, Türkiye ile Azerbaycan’ın “bir millet, iki devlet” anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, Türkiye’nin en zor zamanlarında her zaman yanlarında olduğunu vurguladı. Muradova, 30 yıl sonra özgürleşen topraklarına dönecek olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, “Bugün evlerine kavuşan her Azerbaycanlı ailenin arkasında bu güçlü kardeşlik var” dedi.

Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova, Türkiye'nin 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesinin sadece Türkiye değil, tüm bölge için anlamlı ve uluslararası bir mesaj taşıdığını belirtti. Aile kurumunun hem Türkiye'de hem Azerbaycan'da toplumsal yapının temeli olduğunu vurgulayan Muradova, “Aile, ulusal kimliğimizin en güçlü temelidir. Bu yapıya verilen değer, devletin geleceğine yapılan bir yatırımdır” dedi.

KARABAĞ’A DÖNEN AİLELERİN ARKASINDA TÜRKİYE VAR

Azerbaycan’ın özgürleşen bölgelerine dönen ailelerin yeni bir başlangıç heyecanı yaşadığını ifade eden Muradova, bu sürecin ardındaki en büyük gücün Azerbaycan-Türkiye kardeşliği olduğunu söyledi. “Türkiye, en zor zamanlarımızda bizim yanımızdaydı. Bugün ailelerimiz yeniden yuvalarına kavuşuyorsa, bu dayanışmanın ve kardeşliğin sonucudur” diye konuştu.

AİLE POLİTİKALARINDA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Muradova, küresel düzeyde aile kurumunun tehdit altında olduğunu belirterek, çözümün uluslararası işbirliğinden geçtiğini vurguladı. Türkiye ile ikili projeler yürüttüklerini belirten Muradova, medya ve dijital platformların da bu süreçte kritik rol oynadığını ifade etti. “Ailede barış varsa toplumda da barış vardır. Türkiye ile ortak hedeflerimiz doğrultusunda kararlı şekilde ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.TRHABER

Avatar
Berşan Taşkaya