Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu gece Regaip Kandili: Camiler doldu taştı

Bu gece Regaip Kandili: Camiler doldu taştı

Rahmeti ve bereketi bol "üç aylar''ın başlangıcını simgeleyen Regaip Kandili, 81 ilde idrak edildi. Kandil vesilesiyle Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, Eminönü Yeni Cami, Taksim Camisi ve Çamlıca Camisi'nde program yapıldı. Camileri dolduran 7'den 70'e kadın, erkek, çocuk binlerce Müslüman el açarak dua etti.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Akşam namazı sonrası Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi.

Program kapsamında okunan Mevlid-i Şerif'e ve ilahilere eşlik eden müminler üç ayların müjdecisi Regaip Kandili'ni yatsı namazına kadar dualarla idrak etti.

Ankara'da 19 Mart'ta hangi yollar kapalı? Sağduyu Caddesi, Samsun yolu... Haberi Görüntüle

DÜZCE

Regaip Kandili dolayısıyla Düzce'nin Akçakoca ilçesinde program düzenlendi.

24 Mart Erdoğan İstanbul mitingi ne zaman saat kaçta başlayacak?... Haberi Görüntüle

BOLU

Bolu'da Regaip Kandili dolayısıyla camilerde program yapıldı. Kent genelindeki camileri dolduran vatandaşlar, kandilin manevi atmosferini yaşadı. Tarihi Yıldırım Bayezid Merkez Camisi'ne gelenler, namaz kılıp dua etti.

CHP'li Belediye Başkanı Akgün'den Türk milletine hakaret! Vatandaşlar tepki gösterdi Haberi Görüntüle

ZONGULDAK

Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili vesilesiyle Zonguldak'ta program düzenlendi.

Karadeniz Ereğli Tepe Camisi'ndeki programa vatandaşlar ilgi gösterdi. Programda, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

ABB Başkan adayı Altınok'tan taksicilere müjde: Togg detayı dikkat çekti Haberi Görüntüle

KARABÜK

Karabük'te Regaip Kandili dolayısıyla camilerde program yapıldı.

Bartın'da Regaip Kandili dolayısıyla camilerde program düzenlendi.

Trakya'daki camilerde üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi.

Trollere verilen talimat Whatsapp yazışmalarında! Mansur Yavaş'ın ekibi Turgut Altınoku... Haberi Görüntüle

EDİRNE

Edirne'de Eski Cami'de Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler okundu, vaaz verildi.

Cemaat, kandil programının ardından yatsı namazını kılıp camiden ayrıldı.

CHP'deki para balyalarında FETÖ parmağı! Kayıt dışı tutar 2 milyar... Haberi Görüntüle

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde de camilerde programlar düzenlendi.

Regaip Kandili, Gaziantep, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki camilerde idrak edildi.

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Bakan Tunç açıkladı:... Haberi Görüntüle

MALATYA

Malatya'da tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde Regaip Kandili nedeniyle Hacı Yusuf Taş Cami İmamı Mehmet Şentürk ve İbrahim Furkan Varol ile Söğütlü Camisi Müezzini İbrahim Furkan Varol, Kur'an-ı Kerim okudu.

2024 KAHRAMANMARAŞ-DULKADİROĞLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu'nda hangi... Haberi Görüntüle

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar, özellikle Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camileri doldurdu. "Peygamberler şehri" olarak da adlandırılan kentte vatandaşlar, yatsı namazı öncesi Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamı ziyaret etti. Vatandaşlar, camilerde yatsı namazını kıldı, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Kahramanmaraş'ta Regaip Kandili dolayısıyla kent genelinde camilerde program düzenlendi. İl Müftülüğünce gerçekleştirilen programda yatsı namazının ardından Mevlid-i Şerif okundu, şehitler, güvenlik güçleri ve İslam alemi için dua edildi.

Adıyaman'da Regaip Kandili dolayısıyla tarihi Ulu Cami'de İl Müftülüğünce gerçekleştirilen programda yatsı namazının ardından Mevlid-i Şerif okundu, şehitler, güvenlik güçleri ve İslam alemi için dua edildi.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki camilerde üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi.

2024 KARS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kars'ta hangi... Haberi Görüntüle

MERSİN

Mersin'de Regaip Kandili, kentteki camilerde dualarla idrak edildi. Türkiye'nin en büyük camilerinden olan merkez Yenişehir ilçesindeki 6 minareli Muğdat Camisi'nde yatsı namazı öncesi kandil programı düzenlendi.

ABB Başkan adayı Altınok'tan 600 daire iftirasına sert tepki: Tapusunu... Haberi Görüntüle

HATAY

Hatay'da Anadolu'da inşa edilen ilk cami olma özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nde Regaip Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Camiyi dolduran vatandaşlar İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay'ın vaazının ardından namaz kıldı, dua etti.

Programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler okundu.

Yavaş'ı seçim korkusu sardı! Ankara'da tek bir fotoğrafımı göremezsiniz demişti!... Haberi Görüntüle

OSMANİYE

Osmaniye'de Regaip Kandili için vatandaşlar tarihi Enver-ül Hamit Camisi'ne geldi. Burada düzenlenen kandil programında İl Müftü Yardımcısı Muhammed Değirmenci vaaz verdi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından vatandaşlar namaz kıldı, dua etti. Cami çıkışında vatandaşlara helva dağıtıldı.

2024 KARS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kars'ta hangi... Haberi Görüntüle

TOKAT

Tokat'ın Niksar ilçesinde Regaip Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ulu Cami'de düzenlenen Regaip Kandili Özel Programı'nda yatsı namazı öncesi sela okundu. Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, Mevlid-i Şerif okundu ve ilahiler seslendirildi.

Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Müslümanların Regaip Kandili'ni kutladı.

Başkent Ankara yeni güne kar yağışı ile başladı Haberi Görüntüle

KAYSERİ

Kayseri ve Yozgat'ta Regaip Kandili dolayısıyla camilerde program düzenlendi. Kayseri'de tarihi Hunat ve Camii Kebir camilerinde Regaip Kandili dolayısıyla yatsı namazı öncesi programlar gerçekleştirildi. Programlarda Kur'an-ı Kerim okundu ve ilahiler söylendi, vatandaşlar dua edip, namaz kıldı. Bazı vatandaşlar camiye gelen cemaate ikramda bulundu.

İsias otelinde ne oldu? İsias Hoteli Adıyaman'da mı? İsias Otelinde... Haberi Görüntüle

YOZGAT

Yozgat'ta da Regaip Kandili dolayısıyla camilerde program düzenlendi. Çapanoğlu Büyük Camisi'ndeki programda mevlit okundu, dua edildi.

Konya, Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray'daki camilerde üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi. Konya'da İl Müftülüğünce kentteki camilerde düzenlenen programlarda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Camilerde saf tutan cemaat namaz kılıp dua etti.

Müminler Kapu, Hacıveyiszade, Selimiye, Şerafettin, Aziziye başta olmak üzere tüm camiler ile Mevlana Müzesi'nde kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray'da da Regaip Kandili idrak edildi.

Kentlerde camiler önünde cemaate ikramlarda bulunuldu.

Ölümlü kaza sonrası ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un küfürlü videosu ortaya... Haberi Görüntüle

İZMİR

İzmir'de üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. İl Müftüsü Salih Sezik, Hisar Camisi'nde düzenlenen kandil programına katıldı. Sezik, verdiği vaazda "Bu geceye Regaip adının verilmesinin sebebi, Allah'ın affının ve rahmetinin kulları üzerine bol bol yağacağı, günahların bağışlanacağı gece olmasından dolayıdır." dedi.

Üç ayları dua ve ibadetle geçirmenin önemine işaret eden Sezik, şunları kaydetti:

"Üç aylar, dua ve tövbelerimizin kabul edilme ümidini daha fazla hissedeceğimiz aylardır. Recep ayı ile başlayan, şaban ile devam eden ve ramazan ayı ile sona eren üç ayları dualarla ibadetlerle geçirmek çok önemlidir. Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Recebin ilk cuma gecesi, şabanın ortasında bulunan cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir."

Programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, Mevlid-i Şerif okundu ve ilahiler seslendirildi. Kandil programına katılanlar da dua etti.

Hakkari ve Muş'ta Regaip Kandili dolayısıyla mevlit okutuldu, dua edildi. Hakkari İl Müftülüğünce Ulu Cami'de düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile mevlit okundu.

Muş Müftülüğünce Zafer Mahallesi'ndeki Çağlayan Camisi'nde akşam namazı sonrası düzenlenen programda, din görevlilerince Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Diyarbakır'da üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Regaip Kandili idrak edildi. İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesince merkez Sur ilçesindeki İslamın 5. Harem-i Şerifi olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'de "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" düzenlendi.

Şırnak'ta Yeni Mahalle Geylani Camisi'nde kandil dolayısıyla mevlit okundu, dua edildi.

Bursa, Balıkesir, Yalova ve Bilecik'teki camilerde Regaip Kandili, dualarla idrak edildi.

Bursa'nın Harmancık ilçesinde üç ayların başlangıcı kabul edilen Regaip Kandili dolayısıyla Merkez Camisi'nde program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, cemaate kandil simidi ikramında bulundu.

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading