Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu da 'foy'daş muhalefet! Muhalif gazetecilerin kripto para reklamlarına tepki yağdı

Bu da 'foy'daş muhalefet! Muhalif gazetecilerin kripto para reklamlarına tepki yağdı

Muhalif medyada ABD fonları skandalı hararetini korurken yeni bir tartışma gündemde. Muhalif isimleri bir kripto para borsasının reklam kampanyasını yürüttüğü ortaya çıktı. Para karşılığı kripto para  reklamı yapan isimlere tepki büyük.

Gündem

23.01.2024, 17:41

Kripto para borsasında peş peşe yaşanan vurgunların ardından, yeni şirketler fırsat kolluyor. Bu şirketlerin biri bir süredir muhalif isimler üzerinden yürüttüğü reklam stratejisiyle gündemde. 

Reklam stratejisinin başını çeken isim CHP'nin ve İYİ Parti'nin anketçisi olarak bilinen ve zaman zaman yaptığı manipülatif açıklamalarla dikkat çeken Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz.

Özkiraz'ın öncülük ettiği grup, bazı muhalif gazeteci ve oyunculardan oluşuyor.  Bu isimler belli aralıklarla bir kripto para borsasının viral reklamını yapıyor. Kemal Özkiraz'ın yanı sıra Gazeteci Çağlar Cilara, gazeteci Gökhan Özbek ve köşe yazarı Levent Özeren'in  20-21 Temmuz tarihlerinde attıkları kripto para tweetleri sosyal medyanın gündeminde.

Yardım ederken bile reklam peşindeler! CHP'li isimden trafik kazası geçiren... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Para karşılığı kripto para borsası reklamı yapan isimlere tepki yağdı. Uzmanlığı finansal piyasalar olmayan bu isimlerin, kripto para konusunda dolandırıcılık haberlerinin sıklaştığı bu dönemde insanları yanlış yönlendirebilecek manipülatif paylaşımlar yapması takipçilerini kızdırdı. 

Sosyal medyada muhalif isimlere para akıtan FOY Token isimli şirketle ilgili bilgiler de muğlak. Ancak hizmet alanlarını sosyal medya olarak tanımlamaları durumu daha da karmaşık hale getiriyor. 

MİT bu kez Kamışlı'da avladı: PKK'nın sözde sorumlularından Halil Tekin... Haberi Görüntüle

MAYIS'TAN BU YANA 'FOY'DAŞ

Aslında bahsi geçen isimlerin kripto para borsası reklamı yapması yeni bir durum değil. Uzun süredir sosyal medya hesaplarında ilgili firmanın adına yorumlar yapıyor, takipçilerini kripto paraya yönlendiriyorlar. 

SİNOP SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sinop Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

İYİ PARTİ'Lİ GAZETECİ DE 'FOY'DAŞ ÇIKTI

İYİ Parti'nin yayın organı konumundaki Yeniçağ Gazetesi'nden ayrılarak yine aynı çizgideki Aykırı adlı internet sitesini kuran Batuhan Çolak da sitesinden muhalif görünümlü kripto para reklamlarına destek veriyor. Yorumlu içeriklerle takipçilerini bilmediği bir konuda finansal yatırıma teşvik ediyor. 

Bakan açıkladı: Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı! Haberi Görüntüle

'HALKLARIN KARDEŞLİĞİ COİNİ'

Hükümet karşıtı her sosyal medya operasyonunun başrol oyuncusu olan Bülent Emrah Parlak da 'Foy' çarkındaki isimlerden. Mayıs ayında sosyal medya hesabından kripto para reklamı yapan Parlak, gelen tepkilerin ardından paylaşımı sildi. Emrah Parlak'ın silemediği yorumlarda 'Umarım foy milletin elinde patlamaz. Sevdiğim kişiler reklamını yapıyor. Şaşırdım' diyen de var; 'Halkların kardeşliği coini resmen' yorumunda bulunan da.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading