Yandex Metrica

Böyle yaparsanız NATO'yu unutun! Finli Diplomat haddini aştı! PKK saldırılarını bakın nasıl yorumladı

Böyle yaparsanız NATO'yu unutun! Finli Diplomat haddini aştı! PKK saldırılarını bakın nasıl yorumladı

NATO'ya girebilmek için Türkiye'nin kapısında yatan ancak terör örgütü PKK'ya karşı yasal hamlelerde bulunmak noktasında acele etmeyen İsveç ve Finlandiya'da skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Gündem

23.01.2024, 20:20

İsveç ve Finlandiya, örtülü ya da açıktan bir şekilde teröre destek vermeye devam ediyor. Bir yandan da NATO'ya girebilmek için Türkiye'nin desteğine ihtiyaç duyan bu ülkeler, terör örgütlerini temizlemek noktasında sessiz kalıyor.

Korhan Berzeg'den bir yıl sonra ilk kez! Pantolonun parçalanmıştı kafatası yoktu Korhan Berzeg'den bir yıl sonra ilk kez! Pantolonun parçalanmıştı kafatası... Haberi Görüntüle

"ABD YANIMIZDA"

İsveç gazetesi Aftonbladet, Finlandiyalı diplomat Tommy Westerlund'un açıklamalarına yer verdi.

Skandal açıklamalarda bulunan Westerun, "İsveç ve Finlandiya gibi yetenekli ülkeler söz konusu olduğunda Türkiye'nin bu kadar büyütülmesi iğrenç. Sınırı korumak gerekiyor. NATO üyeliği zaten gelecek, ABD de yanımızda" dedi.

Aynı şekilde Finlandiyalı politikacı Eva Biadet ise "Erdoğan'a bize baskı yapmanın mümkün olmadığını göstermeliyiz" dedi.

Rafael Cemo Çetin aslen nereli, kaç yaşında? Rafael Cemo Çetin kimdir? Rafael Cemo Çetin aslen nereli, kaç yaşında? Rafael Cemo Çetin... Haberi Görüntüle

TERÖR EYLEMLERİNİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ OLARAK TANIMLADI

Bunun yanı sıra bazı isimler ise PKK sempatizanlarının yaptığı hadsiz gösteriyi 'ifade özgürlüğü' olarak nitlelendirdi.

Ancak Finlandiya hükümeti ise bu düşüncelerin tam aksine Türkiye'ye destek veren konuşmalarda bulundu. Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılmak üzere geldiği İsviçre'nin Davos kasabasında, AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Haavisto, NATO'ya üyelik sürecinde Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında bir çalışma grubu oluşturulduğunu anımsattı.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, terör örgütü PKK'nın hem İsveç'te hem de Finlandiya'da yasaklı olduğunu belirterek, "Umuyoruz ki Türkiye'nin bu konudaki endişelerini giderebiliriz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading