Yandex Metrica

Borsa manipülasyonu operasyonunda yeni gelişme: Tezgahı böyle kurmuşlar!

Borsa manipülasyonu operasyonunda yeni gelişme: Tezgahı böyle kurmuşlar!

Borsada usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i tutuklandı. Şüphelilerin toplam kârının 5 milyar lira olduğu tespit edilirken, piyasadaki düşüşten yaklaşık 1 milyar lira zarar yaşadıkları değerlendirildi.

Gündem

23.04.2024, 17:04

Borsa İstanbul hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 5’i tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Zanlılardan 5'i daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Patiswiss çikolata kimin, sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss çikolata kimin, sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Haberi Görüntüle

DOLANDIRICILIĞIN PERDE ARKASI!

Borsa İstanbul'da son dönemlerde meydana gelen yükseliş sonrası ani satış baskısıyla oluşan manipülatif olaya sebebiyet veren kişi ve kurumlarla ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan rapor üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın detaylarına ulaşıldı.

Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray, metro, metrobüs ücretsiz mi? Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray,... Haberi Görüntüle

BANKACILIK SEKTÖRÜNÜ KULLANDILAR

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin özellikle Borsa İstanbul'da Banka Endeksini oluşturan bankacılık sektörü paylarında ve bu paylara ait vadeli işlem piyasalarında yoğun işlem yaptıkları belirlendi.

Bahçeli: Sokakları savaş alanına çevirenler demokrasi celladıdır Bahçeli: Sokakları savaş alanına çevirenler demokrasi celladıdır Haberi Görüntüle

30 MİLYAR LİRALIK HACİM

Üç aylık dönemde BIST Banka Endeksi paylarında ve bu payların dayanak varlık olduğu vadeli işlem sözleşmelerinde, grup hesaplarından gerçekleştirilen işlem hacimlerinin yaklaşık 30 milyar lira olduğu, fiyat yükseltici ve kendinden kendine karşılıklı işlemler yaparak oluşan pay piyasasının yapay haline getirildiği tespit edildi.
Yaptıkları işlemlerle bankacılık sektörü paylarına yüksek talep olduğu izlenimini veren şüphelilerin, yoğun ve sürekli alım satım işlemleriyle piyasada hakimiyet kurarak pay fiyatların belirlenmesinde etkin hareketlerde bulunuldukları anlaşıldı.

Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı, içinde bor mu var? Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı,... Haberi Görüntüle

YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ OLUŞTURDULAR

Banka paylarında yükseliş olacağı beklentisi ve algısını oluşturan şüphelilerin, pay piyasasında paralel yapılan alımlarla ayni payların spot piyasa değerlerinin suni bir biçimde anılarak, yalancılara fiyatların spot piyasada da yükseleceği beklentisini verdikleri belirlendi.

Bu yolla her iki piyasanın birbirini etkileyerek fiyatların yükseltilmesine yol açan şüphelilerin, eylemlerini organize bir şekilde gerçekleştirdikleri tespit edilirken, ilgili paylar ve paylara ait vadeli işlem sözleşmelerinin büyük çoğunluğunun zanlıların mülkiyetinde olduğu anlaşıldı.

23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı etkinlikleri! İBB, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda ücretsiz konser, etkinlik var mı? 23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı etkinlikleri! İBB, 23 Nisan Çocuk... Haberi Görüntüle

1 MİLYAR LİRE KARDAN ZARAR ETTİLER

Soruşturma kapsamında, zanlıların organize ve örgütlü olarak 6362 Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesinde tanımlanan "işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı" suçunu işlediklerini değerlendirdi. SPK uzmanlarınca yapılan çalışmalar kapsamında şüphelilerin realize kârlarının 2,5 milyar lira, elde edilen toplam kârın ise yaklaşık 5 milyar lira olduğunu belirlenirken, fakat piyasada yaşanan sert düşüşler nedeniyle yaklaşık 1 milyar lira zarar oluştuğu değerlendirildi.

23 Nisan Üsküdar Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak? Zeynep Bastık konseri nerede, ne zaman yapılacak? 23 Nisan Üsküdar Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak? Zeynep... Haberi Görüntüle

MEHMET AKDERE DE TUTUKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, borsa manipülasyonu yaptıkları tespit edilen 10 kişinin yakalanması için çalışma başlatmıştı. Soruşturma çerçevesinde, geçtiğimiz pazar günü İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir’de 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonda aralarında Mehmet Akdere ile T.K. (23), E.K. (54), N.K.K. (44), A.C.T. (55), B.A. (45), H.G. (65) ve B.A. (23) isimli 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 2 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edilmişti.

İttifak Holding’in de eski yönetim kurulu başkanı olan Akdere 2009 yılında borsadaki tabir ‘keriz silkeleme’ yöntemiyle ‘manipülasyon yaptığı için’ tutuklanmıştı. Vurgun iddiaları 30 milyon liraya yakındı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading