Yandex Metrica
SON DAKİKA

Bombacı terörist CHP'nin ittifak ortağı HDP'nin binasında! O anlar kameralarda!

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde aralarında bombalı eylem hazırlığı yapan bir PKK terör örgütü mensubunun da bulunduğu 6 kişi yakalandı. Bombalı eylem hazırlığı yapan teröristin HDP Doğubayazıt İlçe Başkanlığı binasına girerken güvenlik kameralarına yakalandığı ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:38

Terör örgütü PKK mensubu Rodi Ebdilla Ehmet, bombalı eylem yapmak üzere geldiği Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde yakalandı.Teröriste yardım eden 5 kişi daha yapılan operasınlarla gözaltına alındı. 

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden tarafından yapılan operasyonla yakalanan teröristin çantasında çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 

Güvenlik güçlerinden alınan bilgilere göre, bombalı eylem için Türkiye'ye gelen teröristin yakalanması bulunan bir sırt çantasının araştırılmasıyla gerçekleşti.

Edinilen bilgilere göre, güvenlik güçleri tarafından 17 Mart'ta, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Kanlıbaba Tepe mevkisinde bir grup düzensiz göçmen Türkiye'ye kaçak giriş yapmaya çalışırken tespit edildi. Güvenliği arttıran güvenlik güçleri Türkiye-İran sınır hattında yaptığı kontroller sırasında tel örgülere takılı bir sırt çantası buldu.

2024 KAHRAMANMARAŞ-AFŞİN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Afşin'de hangi... Haberi Görüntüle

SIRT ÇANTASINDAN CEPHANELİK ÇIKTI

Tel örgülere takılı halde bulunan çantanın içerisinde PKK/KCK terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tablet, 2 kamuflajlı gizlenme filesi, 2 termal koruma kıyafeti, 1 termal silah dürbünü, 1 tek göz dürbünü, 1 kalaşnikof şarjörü, 1 tabanca şarjörü, 2 şarjlı kalem pil, 49 kalaşnikof mühimmatı ve 9 tabanca fişeği bulunmasının ardından operasyon için düğmeye basıldı.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmaların ardından söz konusu teröristin Suriye uyruklu "Memo/Mamo-Kasım" kod adlı Rodi Ebdilla Ehmet olduğu belirlendi.

2024 MUĞLA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla'da hangi... Haberi Görüntüle

HDP BİNASINA GİRERKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Doğubeyazıt'ta terör örgütü mensuplarından yardım aldığı belirlenen teröristin HDP ilçe binasına giriş yaptığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde faaliyet gösteren Botan Ergül ile görüştüğü tespit edilen teröristin daha sonra bu kişilerle binadan ayrılıp "öncü artçı" şeklinde Ergül'ün ikametine yürüyerek gittikleri belirlendi

Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı, ne olacak? Osayi Samuel, Michy... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT İLE YAKALANDI

PKK'lı terörist Rodi Ebdilla Ehmet, bombalı eylem yapmak üzere geldiği Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde Emniyet tarafından yapılan operasyonla çok sayıda mühimmat ile yakalandı. Operasyonda Rodi Ebdilla Ehmet kaçmaya çalışırken ikametin arkasındaki dere yatağında sağ olarak ele geçirildi. Ekipler, Rodi Ebdilla Ehmet'in yanı sıra ikamette bulunan 5 kişiyi daha gözaltına aldı.

HDP ilçe binasına giriş yaparken kameralara yakalanan terörist ve kendisine yardım ve yataklık ettiği belirlenen 5 kişi hakkında soruşturma devam ediyor. 

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading