Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bomba kulis: Muharrem İnce, bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak

Bomba kulis: Muharrem İnce, bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak

Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkasına ilişkin gazeteci Erdoğan Aktaş'tan dikkat çeken bir iddia geldi. Erdoğan Aktaş, ''Kulislerden öğrendiğim, Muharrem İnce’nin, CHP liderinden iki bakanlık ve beş milletvekilliği talep ettiği. CHP, İnce’ye Milli Eğitim Bakanlığı ve üç milletvekilliği önerecek. Büyük olasılıkla bu akşam saatlerinde İnce, CHP ile anlaştığını açıklayacak.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Türkiye, 14 Mayıs'ta seçime gitmeye hazırlanırken partilerin ittifak çalışmaları da hız kazandı.

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi cephesini genişletmek istiyor.

Günlerdir konuşulan Kemal Kılıçdaroğlu-Muharrem İnce görüşmesi dün gerçekleşti. Oyların bölünmesinden endişe eden Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi yanına çekmek istiyor ancak dünkü ziyarette eski yol arkadaşına yaptığı 'aday olma, bana destek ver' teklifi kabul görmedi.

Ses kayıtlarını delil olarak gösterdi! CHP'yi karıştıracak itiraf: İmamoğlu önderliğinde... Haberi Görüntüle

İNCE İÇİN 'MEB' İDDİASI

Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkasına ilişkin gazeteci Erdoğan Aktaş'tan dikkat çeken bir iddia geldi. İki liderin görüşmesini bugünkü köşesine taşıyan Erdoğan Aktaş'ın iddiası şu şekilde; 

''Kulislerden öğrendiğim, Muharrem İnce’nin, CHP liderinden iki bakanlık ve beş milletvekilliği talep ettiği. CHP, İnce’ye Milli Eğitim Bakanlığı ve üç milletvekilliği önerecek. Büyük olasılıkla bu akşam saatlerinde İnce, CHP ile anlaştığını açıklayacak.

''KILIÇDAROĞLU KAZANABİLİR Mİ?

Muharrem İnce, dünkü görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tek başına gireceğini açıklarken ABD merkezli Al-Monitor'den dikkat çeken bir analiz yapıldı.

"Kemal Kılıçdaroğlu kazanabilir mi?" başlıklı haberde, Muharrem İnce ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kazanma şansını artırma peşinde olduğu ifade edildi.

Berk Göktaş kimdir, aslen nereli? Berk Göktaş ne iş yapıyor,... Haberi Görüntüle

YÖK'ten vakıf üniversitelerine 'maaş' uyarısı: Devlet üniversitelerinden daha az ödeme... Haberi Görüntüle

HDP VE İNCE AYRINTISI

Söz konusu haberde milliyetçi oylarda HDP ve Muharrem İnce ayrıntısına dikkat çekildi. HDP'nin, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına üstü kapalı destek verdiği ancak bu hamlenin, masanın milliyetçi destekçilerini "yabancılaştırma" riskini taşıdığı belirtilirken şu ifadelere yer verildi;

''Milliyetçi eğilimleriyle tanınan İnce'nin ittifaka dahil olması bu tür riskleri savuşturabilir. Kamuoyu yoklamaları, (Cumhurbaşkanı) Erdoğan ve iktidardaki AK Parti'nin çok fazla ağırlığı olduğunu gösteriyor.''

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele mesajı: 600 bin mesai arkadaşımızla teröristlerin... Haberi Görüntüle

İSKİ'ye suç duyurusu! Kanalizasyon atıklarını denize döktüğü iddia edildi Haberi Görüntüle

'SİYASİ KAZANIMLAR KARŞILIĞINDA ÇEKİLEBİLİR' İDDİASI

ABD merkezli Al-Monitor'un haberinde anketlere göre Muharrem İnce'nin aldığı oyların çoğunun muhalefet tabanından geldiği hatırlatıldı. Memleket Partisi liderinin yakın bir kaynağa işaret edilen haberde, Muharrem İnce'nin "altılı ittifaktan bazı siyasi kazanımlar karşılığında adaylıktan çekilmeye yakın" olduğu iddia edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading