Bolu'daki facianın skandal detayı! Otel adeta para başmış: Elde ettiği kazanç dudak uçuklattı!

Bolu'daki facianın skandal detayı!  Otel adeta para başmış: Elde ettiği kazanç dudak uçuklattı!

Bolu Kartalaya'da yaşanan yangın faciası sonrası tüm Türkiye yasa büründü. Birçok kişinin ailesini veya yakınlarını kaybettiği yangında skandal bir detay ortaya çıktı. Firmanın 2021-2023 yılları arasında üç yıllık süreçte kazandığı gelir herkesi şoka uğrattı. Peki otel üç yılda ne kadar kazandı? İşte haberin detayları...

 

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de çıkan yangında 76 kişi hayatını kaybederken, oteldeki güvenlik önlemleri ve ihmaller incelenme süreci hala devam ediyor. Sömestr tatili nedeniyle iki kişilik oda fiyatlarının 38 bin liraya kadar yükseldiği otelin üç yıllık kazancı dudak uçuklattı. 

ÜÇ YILDA KAZANDIĞI GELİR HERKESİ ŞOK ETTİ

21 Ocak gecesi saat 03.30 sularında meydana gelen yangında Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan Grand Kartal Oteli adeta küle dönerken, şu ana kadar yapılan açıklamalarda 76 vatandaşın hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu bilgisi verildi.

Türkiye'yi yasa boğan olay sonrası 1 gün süreyle milli yas ilan edilirken, sömestr döneminde yaşanan yoğunluk nedeniyle otelin doluluk oranının yükseldiği ve can kayıplarının arttığı anlaşıldı. 

95 MİLYON LİRA KAZANIP 8 MİLYON TL VERGİ ÖDEMİŞ

Yaşanan facia sonrasında yapılan ilk denetimlerde, otele ilişkin çok sayıda kusur ortaya çıkarken, internet sitelerinde yanan Grand Kartal Oteli'nin gecelik o da ücretleri de çok konuşuldu. Otel gelen iki kişilik müşteriler için sunduğu odalardan 38 bin 625 TL alarak, turizm sezonunda servet kazandığı ortaya çıktı. Kış sezonunda bir gecede servet kazanan otelin son 3 yılda 95 milyon 177 bin lira gelir elde ettiği, bu gelirin 8 milyon 33 bin lirasıyla ise vergi ödediği ortaya çıktı. 

ODA FİYATLARI GÜNDEM OLDU

Yangın öncesinde Grand Kartal Otel, oda fiyatlarıyla kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Kartalkaya’da bulunan tesislerinde gecelik oda fiyatlarının 30 bin ila 50 bin lira arasında olması, herkesin dikkatini çekmişti. 

VERGİ PERFORMANSI DİKKAT ÇEKTİ

Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait verilere göre, Grand Kartal’ın 2023 yılında vergiye esas kazancı 43 milyon 446 bin 786 lira, bu tutar üzerinden tahakkuk eden vergi ise 4 milyon 685 bin 221 lira oldu.

Firmanın 2021-2023 yıllarını kapsayan üç yıllık süreçte toplam geliri 95 milyon 177 bin 805 lira olarak kaydedilirken, bu dönemde ödediği toplam vergi tutarı 8 milyon 33 bin 35 lira olarak açıklandı.

Avatar
Tolga Çolak