Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bolu depremi Marmara fayını tetikler mi? AFAD'dan son dakika açıklaması

Bolu depremi Marmara fayını tetikler mi? AFAD'dan son dakika açıklaması

AFAD Genel Merkezinde konuşan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, ''18 bine yakın artçı sarsıntı meydana geldi. Vatandaşlarımız ağır hasaları binalara girmesin ve buralardan uzak dursun. Artçı sarsıntılar 1 ay içinde devam edecektir. Marmara faylarını tetiklemesi söz konusu değil.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:35

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi gününden bu yana beşik gibi sallanıyor. Bolu'da bugün saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 8,13 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Düzce ve Sakarya'da da hissedilen deprem nedeniyle paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokağa çıktı.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, bugün öğle saatlerinde Bolu'da 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulundu.

2024 MANİSA-YUNUSEMRE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Yunusemre'de hangi... Haberi Görüntüle

İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Orhan Tatar, konuya ilişikin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''Bugün Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem Kuzey Anadolu Fay zonuna bağlı küçük kısa bir kol üzerinde meydana geldi. Bu tip faylar üzerinde meydana gelen depremlerin başka depremleri veya Marmara fayını etkilemesi söz konusu değildir."

''Şu ana kadar 17 bin 750 artçı sarsıntı deprem bölgelerinde meydana geldi.'' diyen Orhan Tatar, "Artçı sarsıntılar hala orta ölçekte vatandaşlarımızın hissedebileceği şekilde devam edecektir. Bu hasarlı binalarda yıkım oluşturabilir. Vatandaşlarımızın hasarlı binalara girmemesi büyük önem taşıyor. Deprem bölgesinde bulunan 9  ilde 253 ayrı yerleşim yerindeki 3 bin 784 yapı boşaltılarak daha güvenli alanlara yerleştirildi. 474 yapıda ise heyelan ve kaya düşmesi riskleri bertaraf edildi." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan: Paradan kule dışında icraatları yok Haberi Görüntüle

18 BİNE YAKIN ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

18 bine yakın artçı sarsıntı meydana geldi. Artçı sarsıntılar 1 ay içinde devam edecektir. Vatandaşlarımız ağır hasaları binalara girmesin ve buralardan uzak dursun. Yılbaşından bu yana 24 bin civarında deprem meydana geldi. Resmi bilgilere itibar edilmeli.

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Bakan Tunç açıkladı:... Haberi Görüntüle

BOLU VALİSİ: CAN VE MAL KAYBIMIZ YOK

Bolu Valisi Erhan Kılıç, 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin yaptığı açıklamada "Şu an itibarıyla ilimizde herhangi bir can ve mal kaybımız yok. Sadece bir binayla ilgili kısmi çatlak olduğundan söz edildi, ihbar geldi. Onun dışında herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil" dedi.

Gizem Memiç'e ne oldu, sakatlandı mı? Gizem Memiç'in ayağına ne... Haberi Görüntüle

İSTANBUL VALİSİ: OLUMSUZ BİR İHBAR ALINMADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise olu'da meydana gelen 4,8 büyüklüğünde deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmadığını bildirdi. Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

2024 MANİSA-GÖRDES SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Gördes'te hangi... Haberi Görüntüle

AFAD BAŞKANI SEZER: OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depreme ilişkin açıklamasında şunları kaydetti;

''Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading