Yandex Metrica
SON DAKİKA
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rezalete mühür vuruldu! Kampüsü gece kulübüne çevirip yasağı çiğnediler

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rezalete mühür vuruldu! Kampüsü gece kulübüne çevirip yasağı çiğnediler

Skandallarla ve terör eylemleriyle gündem olan Boğaziçi Üniversitesi yeni bir rezalete ev sahipliği yaptı. Üniversitenin kampüsünü gece kulübüne çeviren işletmenin ruhsatı iptal edilirken mekanı işletmenin kullanımına vererek yasaları çiğneyen BÜMED ise üniversite yönetimini suçlamaya kalkıştı.

Gündem

09.03.2024, 01:49

Terör örgütü sempatizanları eylemleriyle ve skandallarla gündem olan Boğaziçi Üniversitesi yeni bir rezalete ev sahipliği yaptı. Üniversitede BÜMED'e ayrılan yer ve bir işletmeye kiralanan mekanda alkol satışı yapıldı, üniversite kampüsü adeta gece kulübüne çevrildi.

Son dakika: Tekirdağ'da dehşet verici kaza! TIR yolcu otobüsü ile... Haberi Görüntüle

İŞLETME YASAĞA RAĞMEN ALKOL RUHSATI ALDI

Kuruluş amacı eski mezunları ve mevcut öğrencileri kaynaştırmak , ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamak olan BÜMED'e, eski yönetimler tarafından yer tahsis edildi. 

Söz konusu alan için sembolik bir ücret alan BÜMED, alanı Nich adlı bir işletmeye kiraladı. İşletme, mekanı içinde tenis kordu, restoran ve yüzme havuzu olan bir tesise çevirdi. Eski yönetimlerin de görmezden gelmesiyle 4250 Sayılı Kanunu’nun 9. maddesinde yer alan ‘Örgün eğitim kurumlarına 100 metreye kadar olan mesafede alkollü içki satışı yasaktır’ yasağına rağmen alkol ruhsatı alındı.

Film gibi olay! 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyordu... İranlı Tom... Haberi Görüntüle

KAMPÜS GECE KULÜBÜNE DÖNDÜ

Ruhsatın alınmasının ardından üniversite kampüsü adeta gece kulübüne döndü. 2018'den beri alkollü havuz partileri ve düğünlere ev sahipliği yapan işletme, kışın da barda dans organizasyonları düzenledi. Düğünlerden sonra gece boyunca "limitsiz içki" servisi yapıldığı belirtildi. Öte yandan organizasyonların reklamı sosyal medya üzerinden de yapıldı. 

İşletme, sadece Boğaziçi mezunları değil herkese hizmet sunarken, kazanılan gelirin nereye gittiği ise bilinmiyor. 

2024 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir gecesi bu yıl hangi... Haberi Görüntüle

PARA CEZASI KESİLDİ, RUHSAT İPTAL EDİLDİ, LOKAL MÜHÜRLENDİ

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi tepki çeken uygulamayı durdurdu. Alkol satışı yapan işletmeye para cezası kesildi. Sarıyer Belediyesi, satışa devam eden işletmenin ruhsatını iptal ederek lokali mühürledi. 

Solingen nerede? Solingen'de kaç Türk yaşıyor? Haberi Görüntüle

BÜMED'DEN KÜSTAH TAVIR

BÜMED'den yapılan açıklamada ise üniversite yönetimi hedef gösterildi, "alkol satışının yasal olduğu" iddia edildi. Açıklamada, "Restoranımız dışında tesiste bulunan tüm idari sosyal ve sportif faaliyetlerimiz devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading