Yandex Metrica
SON DAKİKA
Biraz da FETÖ'nün kayıp silahlarından bahsetsenize

Biraz da FETÖ'nün kayıp silahlarından bahsetsenize

FETÖ yandaşı Ahmet Nesin, firari Erk Acarer ve suç örgütü lideri Sedat Peker, Almanya'daki Türklere karşı kirli kampanyada birleşti. Nesin'in 'muhaliflere suikast' iddiası FETÖ taktiklerini yeniden hatırlattı.

Gündem

23.01.2024, 17:38

Birgün gazetesi yazarı Erk Acarer'in Berlin'deki evinin bahçesinde yumruklu saldırıya uğradığı olay sonrası Almanya'daki Türk vatandaşlarına yönelik yeni bir kampanya başlatıldı. MİT mensuplarını ifşa suçundan hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık Acarer, saldırının Türkiye bağlantılı gruplarca gerçekleştirildiğini savundu. Bu savına ilişkin herhangi bir somut bilgi paylaşmayan Acarer, yayınladığı video kaydında Türkiye'ye yönelik çok sayıda suçlama sıraladı. 

Ankara'dan Berlin'e silah kaçakçılığı yapıldığından, bu kaçakçılığı '10 bin dolarlık siyasetçinin' yönettiğinden dem vuran Acarer'e ilk destek, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'den geldi. Twitter hesabındaki mesajlarında firari Peker, bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'envanterde kaydı bulunmayan silahları farklı gruplara dağıttığını' iddia etti. 

Büyük operasyon öncesi ziyaret! Bakan Güler Irak sınırında incelemede bulundu! Haberi Görüntüle

AHMET NESİN HIZINI ALAMADI

Hem Acarer'in hem de Peker'in mesajları yurtdışındaki FETÖ üyelerince dolaşıma sokulurken, ünlü yazar Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin aynı anda devreye girerek Almanya'daki anti-Türk kampanyasına farklı bir soluk getirdi. Sık sık FETÖ üyeleriyle birlikte görüntü vermesi ve FETÖ'nün tezlerini sahiplenmesiyle tanıdığımız Nesin, Hotbird uydusundan yayın yapan Artı TV kanalındaki bir programda, "Alman istihbaratının elinde, Türkiye'nin öldürmeyi planladığı 43 kişilik infaz listesi var" dedi.   

Bu ülkede mukim gurbetçi gençlerin kurduğu Almanyalı Osmanlılar (Osmanen Germania) adlı derneği hedef tahtasına koyan Nesin, bu grubun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk tarafından desteklendiğini, grup üyelerinin Almanya'da çok sayıda suça bulaştığını iddia etti. Konuşmasında bir Türk vatandaşından çok Alman istihbarat yetkilisi gibi tavır takınan Nesin'e göre Ankara, yasadışı silah gönderdiği 'Almanyalı Osmanlılar' grubunu kullanarak bu ülkedeki Türkiye muhaliflerini öldürtmeyi planlıyor!

Onlarca gurbetçinin can verdiği NeoNazi cinayetlerine, radikal milliyetçilerin ev kundaklamalarına, yıllardır FETÖ üyesi darbecilere Almanya'da devlet koruması sağlanmasına ve PKK'nın terör saldırıları için haraç toplamasına Berlin tarafından müsaade edilmesine hiç değinmeyen Ahmet Nesin, Türkiye ile bağlantısı meçhûl bir grup üzerinden 'istihbarat' mesajlarını ardı ardına sıraladı. Bir dönem PKK yayın organı Özgür Gündem için 'nöbetçi genel yayın yönetmenliği'ne soyunan ve HDP'den milletvekili seçilme amacıyla aday adayı olan Nesin şimdiye dek, kanıtlayamadığı pek çok iddiasından ötürü tazminat davalarında mahkum edilmişti.   

Darbe girişimi ve sonrasında FETÖ'cü teröristlerden ele geçirilen silahların bir kısmı böyle görüntülenmişti. 

İçişleri BakanI Yerlikaya duyurdu: 22 bin 234 operasyonda 817 terörist... Haberi Görüntüle

ALMAN DEVLETİ SORUŞTURSUN 

Acarer, Peker ve Nesin'in FETÖ üyelerince keyifle paylaşılan iddiaları, 15 Temmuz'un yıldönümü öncesi örgütün büyük bir provokasyona hazırlandığı şeklinde yorumlanıyor. Zira yıllardır 'kendi işlediğin suçu başkasına yükle' taktiğini kullanan FETÖ'nün, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında TSK envanterinden çaldığı çok sayıda silahı, 'provokasyon merkezi' olarak seçilen başka bir ülkeye transfer etmiş olma ihtimali bulunuyor. Türkiye muhaliflerine yönelik bir saldırıda kullanılabilecek bu silahlar, okların doğrudan Ankara'ya çevrilmesiyle sonuçlanacak. Bu nedenle, 'Türk vatandaşı' Ahmet Nesin'in '43 kişilik infaz listesi' iddiasını öncelikle Alman devletinin soruşturması gerekiyor. Nesin'in suçlamalarına henüz Berlin yönetiminden herhangi bir tepki gelmemesi dikkat çekici bulunuyor.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading