Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bir tek Tarım Kredi marketler yağmalanmadı! TRHaber Kahramanmaraş'ta marketleri gezdi

Bir tek Tarım Kredi marketler yağmalanmadı! TRHaber Kahramanmaraş'ta marketleri gezdi

Deprem uzmanları tarafından 'asrın felaketi' olarak tanımlanan ve Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye ve dünya adeta tek yürek oldu. Mucize ve umudun iç içe geçtiği deprem bölgesinde vatandaşların yardımseverliği göz doldururken bir yandan da yağmacılık gibi olayların yaşandığı gözlendi. TRHaber, Kahramanmaraş'ta yağmalanan marketleri gezdi.

Gündem

23.01.2024, 20:26

Dünya tarafından 'asrın felaketi' olarak tanımlanan, 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17 sularında gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depreminin ilk şokunu henüz atlatamadan öğle saatlerinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle karşı karşıya kaldık.

Depremin ilk dakikalarından itibaren, Türkiye'den ve dünyadan bölgeye adeta yardım yağarken vatandaş tek bir bilek gibi harekete geçti ve eşsiz bir dayanışma örneği gösterdi.

CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye... Haberi Görüntüle

MARKETLERİN YAĞMALANDIĞI İDDİASI

Devlet ve vatandaş el ele, depremin yarattığı tahribatı gidermeye çalışırken bir yandan da market yağmalamaları gibi istenmeyen olaylar meydana geldi.

Kolluk kuvvetleri, sokaklarda bu tür olayların yaşanmaması için devriye atarken yağmacılar polis ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından teker teker yakalanarak adalete teslim edildi.

İzmir hizmet istiyor! Hamza Dağ net konuştu: İzmir için önemli... Haberi Görüntüle

TARIM KREDİ MARKETLERDE YAĞMACILIK FAALİYETLERİ YOK

Yağmacılık iddialarının artış göstermesinin ardından TRHaber Editörü Atilla Diş, Kahramanmaraş'ta marketleri gezdi ve izlenimlerini aktardı.

Kahramanmaraş genelinde BİM, A101, ŞOK gibi zincir marketlerin cam ve pencerelerinin kırıldığına ve içerisindeki malların yağmalandığına dikkat çeken Atilla Diş, sadece Tarım Kredi Kooperatif marketlerin sapasağlam kaldığını kaydetti.

Bu durumun sadece yağmayla açıklanamayacağını vurgulayan Diş, mahalle bakkallarının da hiçbir şekilde yağmalanmadığını sözlerine ekledi.

Atilla Diş, bu durumun fahiş zamlar sebebiyle zincir marketlere yönelen bir tepkinin eseri olabileceğine yönelik bir izlenim bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading